Фільтрувати матеріали за датою: червня 2022 — Запорізька обласна філармонія

У скрутні часи завжди хочеться на мить позбутися тривоги і переживання. 29 червня таку можливість мали запоріжці та гості міста, відвідавши концерт «MOMENT NOTICE»!» у Запорізькій обласній філармонії. 

Наповнитись гарними емоціями допомогли композиції Хораса Сільвера, Джерома Керна, Ке́нні До́ргема та інших.

Чудове виконання, настрій подарували натхненні артисти джазового ансамблю під керівництвом Юрія Крюкова. Юрій Анатолійович має бездоганну репутацію досвідченого й справедливого музичного керівника із власним новаторським підходом до музики та музичної інтерпретації. Неперевершений рівень виконання продемонстрували Станіслав Шинкаренко (ударні), Артем Крамаренко (бас гітара), Тарас Пацернюк (труба, флюгельгорн), Іван Левченко (саксофон-тенор), Гліб Формальський (тромбон), Юрій Крюков (фортепіано). Музиканти робили те, що вміють найкраще – імпровізували, адже джаз - це музика свободи та найвищий прояв творчої енергії та таланту виконавців!

Харизма, магія, драйв, пристрасть та майстерність лауреата міжнародних конкурсів, солістки філармонії, приголомшливо чарівної Поліни Гонтарь зачарували усіх присутніх.

Живий звук, технічна досконалість, що поєднались із бездоганним відчуттям стилю і невичерпним творчим натхненням – все було на бездоганному рівні.  

Концерт «MOMENT NOTICE» в рамках проєкту філармонії «Мистецькі зустрічі у камерній залі» дав можливість відпочити від стрічки новин з фронту, насолодитися прекрасною музикою та виконанням.

Опубліковано в Новини

Сьогодні джаз такий яскравий і багатоликий, загадковий і звабливий вже зайняв своє почесне місце у серцях тисяч запорізьких шанувальників. Волелюбна музика – щира й креативна водночас, тиха і розхристана, п'янка і промениста…дарує безліч позитивних емоцій.

29 червня 2022 року Запорізька обласна філармонія запрошує всіх поціновувачів джазу на прем'єру музичної програми«MOMENT NOTICE»у виконанні   джазового квартету!

За короткий час свого існування колектив уже підкорив запорізьких слухачів. Шалена енергетика і максимально позитивна атмосфера завжди панує на виступах колективу. Втілювати неймовірні ідеї та незбагненні музичні експерименти будуть на ваших очах віртуози  Тарас Пацернюк (труба, флюгель-горн), Артем Крамаренко (бас-гітара), Станіслав Шинкаренко (ударні).  керівник – Юрій Крюков (фортепіано, електропіано). Прикрасять програму солісти Глеб Формальський (тромбон), Іван Левченко (саксофон-альт), Поліна Гонтарь (сопрано).

Талановиті, харизматичні музиканти зроблять для вас цей вечір незабутнім. Колектив представляє нову концертну програму, до якої увійшла музика А.К. Жобіма, К. Брауна, Ф. Хаббарда, Ч. Коріа, Т. Монка, К.Бейсі, М. Франкса та інших.

Запрошуємо вас на чарівний вечір джазу  29 червня о 16.00  до Запорізької обласної філармонії!

Концертні програми у Запорізькій обласній філармонії відбудуться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша
У День Конституції України 28 червня у концертному залі імені Глінки Запорізької обласної філармонії відбулось урочисте закриття 82 концертного сезону!
Відкрили захід ведучі Юлія Дар’їна і Юлій Гаврилов, які подякували захисникам та захисницям за щасливу можливість провести цей вечір разом з глядачами, а також нагоду знов дарувати свою любов та натхнення у рідних стінах філармонії. Приємно було чути щирі оплески, бачити щасливі очі попри всі негаразди, не дивлячись на повітряні тривоги та евакуацію.
82 концертний сезон створював безмежно закоханий у мистецтво колектив Запорізької обласної філармонії, який очолює генеральний директор, заслужений працівник культури України, кавалер ордену Княгині Ольги третього ступеня Ірина Конарева.
Сезон, хоч і був вкрай коротким, але насиченим новими проєктами і постановками, он-лайн зустрічами, фестивалями і конкурсами, зустрічами з видатними музикантами і співаками.
Ми пишаємось стрімким розвитком академічного симфоніного оркестру, незрівнянними програмами академічного козацького ансамблю пісні і танцю "Запорожці", новими підходами джазового колективу та Диксиленду артистів академічного симфонічного оркестру, завзятістю та професіоналізмом артистів та інструменталістів філармонії. До нашої творчої родини приєднався новий колектив – молодіжний бенд академічного симфонічного оркестру під керівництвом Надії Другової. Талановиті артисти продовжують велику справу та втілюють свою любов до музики у концертних програмах!
Але, нажаль, цей сезон запам’ятається нам назавжди не тільки своїми творчими досягненнями.
Прем’єра програми «Гей, соколи» мала відбутись 25 лютого, але російські злочинці напали на нашу дивовижну країну і концертний сезон було вимушено призупинено. За ці чотири місяці наше життя дуже змінилось. У важкі часи ми продовжуємо робити для країни усе можливе. «Разом до Перемоги!» - під таким гаслом працівники обласної філармонії активно згуртувалися, навчились в’язати, шити, випікати, вантажити, молитись, а також те, що в нас виходить найкраще - дарувати своє мистецтво. Всього за період воєнного стану проведено 45 культурно-мистецьких заходів за участі творчих колективів та артистів обласної філармонії, обслуговано понад 4 тис. глядачів. Підготовлено 21 нову концертну програму, із них 8 програм для дітей, 12 з яких адаптовано під умови роботи на виїзних локаціях.
Цього вечора академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці», художній керівник та головний хормейстер, заслужений артист України Сергій Черногор, музичний керівник заслужений артист України Олег Кугаєвський, балетмейстер-постановник Олег Кравець, директор-розпорядник Орислава Довженко презентували нову музичну програму «Гей, соколи», пронизану патріотизмом: яскраві національні костюми, запальна українська енергетика, а також віртуозність, майстерність, оригінальна інтерпретація народних обрядів та музичних композицій. Глядачі дуже тепло зустрічали нові вокально-хореографічні постановки та з нетерпінням чекали на номери, які вже полюбилися. "Черевички", "Ой, дубе, ти дубе", "Танок з бубнами", "Їхав козак містом", "Молодички молодії" та інші концертні номери радували усіх присутніх та дарували надію та віру у прекрасне і щасливе мирне майбуття країни!
Над постановкою програми працював режисер філармонії Андрій Романов, який нині боронить наш рідний край та країну від агресора. Саме тому, ми присвячуємо прем’єру «Гей, соколи» воїнам-захисникам та всім українцям!
Філармонійна оборона в дії! Наш дух непереможний! Все буде Україна!
Більш детальну інформацію про роботу Запорізької обласної філармонії в умовах воєнного стану ви можете знайти за посиланням: http://www.filarmonic.zp.ua
Опубліковано в Новини

Академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» Запорізької обласної філармонії – гордість козацького краю і мистецька візитівка регіону. Вже 27 років колектив впевнено сприяє пропаганді, збереженню та розвитку української культурної спадщини. Кожен концерт ансамблю – свято національних традицій і торжество козацького духу!

До Дня Конституції України  академічний козацький ансамбль пісні і танцю "Запорожці" презентує нову музичну програму «Гей, соколи!», яка пронизана патріотизмом.

Барвиста й колоритна, сповнена різнобарвних мелодій та багатоголосого співу програма порадує й приємно здивує слухачів. Основу концерту складають шедеври української музичної культури,народні, козацькі пісні, які поєднуються із запальними танцями в оригінальних постановках та театральними замальовками із героїчного козацького минулого. Професійний вокал, хореографія та акторське виконання не залишать глядачів байдужими і подарують багату палітру незрівняних емоцій!

Яскраві національні костюми, запальна українська енергетика, а також віртуозність, майстерність, оригінальна інтерпретація народних обрядів та музичних композицій чекає на глядачів у Запорізькій обласній філармонії.

Запрошуємо всіх долучитися до національних традицій та стати частиною автентичної культури!

Концертні програми у Запорізькій обласній філармонії відбудуться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

Опубліковано в Афіша

Цьогоріч Основному Закону країни – 26 років! Конституція увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності й демократії, гарант незалежності й соборності України.

28 червня до Дня Конституції України у концертному залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії відбулися обласні урочистості за участю керівників обласної та міської влади.

Відкрили офіційний захід Державним Гімном України, який став символом незламного та непереможного духу українського народу.

Присутні вшанували пам’ять воїнів, які віддали своє життя за свободу, незалежність та територіальну цілісність Української держави, хвилиною мовчання.

        Із найщирішими вітаннями та вдячністю до присутніх звернулися начальник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух та виконуючий обов’язки Запорізького міського голови Анатолій Куртєв.

З нагоди Дня Конституції України керівники вручили паспорти громадянина України та подарунки мешканцям Запорізької області. В урочистій обстановці відзначили кращих працівників різних сфер діяльності та військовослужбовців Почесними нагородами від Президента України. Серед нагороджених - артистка академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії, перша скрипка, Олена Ігнатенко, якій, згідно Указом Президента України було присвоєно почесне звання «Заслужений артист України»,

Урочиста церемонія була пронизана любов’ю до України, добром і душевністю та продемонструвала всю красу, щирість та духовність української нації.

Справжнім подарунком для присутніх став виступ артистів Запорізької обласної філармонії: лауреата премії І. Паторжинського Українського фонду культури Юлії Якси, лауреатів Міжнародних конкурсів Поліни Гонтарь, Анастасії Литвин та Юрія Дячука.

Зворушливим завершальним акордом свята стала «Молитва за Україну», яскрава ведуча Світлана Холод створила теплу, святкову атмосферу заходу.

Колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою від усього серця бажає всім міцного здоров'я, бадьорості духу та впевненості у безхмарному майбутньому нашої з вами держави.

МИ БУДЕМО жити у мирі та злагоді!

Опубліковано в Новини

Шановні друзі та колеги! Дорогі українці!

Колектив Запорізької обласної філармонії щиро вітає вас із визначним національним святом –Днем Конституції України

  

Основний Закон України навіки закарбував волю українців жити у суверенній та соборній країні. Нехай демократичні засади, що закріплені у цьому надзвичайно важливому документі, стануть реаліями нашого сьогодення, а дух законності прийде в серце кожного українця.

   Віримо, що здійсниться наша найбільша мрія, закарбована у словах Тараса Шевченка: «І на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люди на землі».

 Нехай свято демократії, незламна віра у Перемогу, високий патріотизм, злагода і взаєморозуміння  додають впевненості у власних силах. І нехай ця впевненість окриляє Вас на нові звершення та щедрі починання  в ім’я  світлого  майбутнього нашої спільної демократичної Держави.

 Бажаємо всім українцям міцного здоровя, сили, гарту в боротьбі за вільні простори рідної землі. Хай завжди небо буде мирним та сонячним, а у домівках панує спокій та достаток!

     Слава Україні!

 

За дорученням колективу,

з повагою

в.о. генерального директора,

заслужений працівник

культури України                                Ірина Конарева

м. Запоріжжя

 28 червня 2022 р.

Опубліковано в Новини

У Запорізькій обласній філармонії джаз не тільки для дорослих, а й для малят.

Полюбити джаз можна у будь-якому віці, а в дитинстві знайомство з цією музикою стає особливо яскравою подією. Досвідчені музиканти чудово знають, що діти по-особливому сприймають новий музичний напрямок, і дуже важливо вміти правильно його піднести. Щоб підтримувати щирий інтерес маленьких слухачів, став розвиватись джаз для дітей – з'явилися різні програми та заходи.

26 червня в рамках мистецького проєкту «Філармонія - дітям» відбудеться прем'єра концерту «Джаз Smile» від джаз-квартету під керуванням Юрія Крюкова!

У програмі прозвучить веселий джаз для діток і улюблені мелодії із популярних мультфільмів студії Дісней «101 далматинець», «Білосніжка і семеро гномів», «Аліса у Країні Чудес», «Троє поросят» та інші! Кожна композиція представлена в доступній формі  в супроводі цікавих історій.

Ніхто не нудьгуватиме ні хвилини! Дітям джаз подається в ігровій манері, яка відразу ж викликає зацікавленість та захоплення. Разом з музикантами дітлахи познайомляться із різними музичними інструментами, основами джазу і зможуть осягнути багато нюансів цього жанру.

Подаруйте своїй дитині любов до джазу, мистецтва і незабутню подорож у світ музики!

      Концертні програми у Запорізькій обласній філармонії відбудуться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.

 

Опубліковано в Афіша

Шановна Ларисо Вікторівно!

Колектив Запорізької обласної філармонії щиро вітає Вас із Ювілеєм!

Ваш творчий шлях-це яскравий приклад відданості обраній професії – музичному мистецтвуСвоїм талантом Ви збагачуєте духовний світ слухачів, виховуєте та розвиваєте глядача через вплив прекрасного на душу і серце.

Більше 25 років разом з академічним симфонічним оркестром Запорізької обласної філармонії Ви даруєте людям свято музики. Щиро вдячні за можливість працювати разом з Вами – талановитим музикантом і гарною людиною.

Бажаємо  Вам і надалі творчих досягнень та постійного вдосконалення виконавської майстерності на благо подальшої плідної праці у мистецькому колективі. Міцного здоров’я й життєвих сил, радісних подій і звершень, бадьорості духу і оптимізму.

Нехай на життєвому шляху будуть тільки приємні зустрічі та радісні події.

Мирного неба, людського щастя на довгі роки!

За дорученням колективу,                               

з повагою

в.о. генерального директора,                               

заслужений працівник

культури України                                            Ірина Конарева

м. Запоріжжя

25 червня 2022 рік

Опубліковано в Новини

Сайт газети "МИГ"

Інесса Атаманчук

Публікація: 24.06.2022

Концертом “Старовинні мініатюри” Запорізька обласна філармонія позначила повернення сезону, який перервала війна.

Зі сцени  камерного залу 23 червня 2022 року прозвучала музика Баха та Генделя, Глюка, Вівальді, Перголезе, Обера та Боккеріні.  На сцені  – лауреат премії імені І.Паторжинського скрипаль Володимир Галіченко, віолончеліст Дмитро Саверов, за роялем – авторка програми Іоланта Дамаскіна. Вокальні твори прозвучали у виконанні лауреатки багатьох конкурсів Юлії Якси та Вікторії Шестакової. Ведучий програми – Юлій Гаврилов, у якого мені хотілося відібрати сценарій та мікрофон, для більшої камерності концерту.

Формат програми – невеликі твори різних епох. Деякі з мелодій часто цитує кінематограф та телебачення. Деякі – згадують пальці та вуха тих, хто вчився у музичній школі. Тож, у цей затишний вечір [слава ЗСУ!]  у Запорізькій філармонії музика з пальців та вуст  музикантів  наче лилася з нотних записів минулих століть, спираючись на вправні басові звуки віолончелі.  Та викликала тихий дощ природи, тихий сум та спогади у присутніх. Обличчя, зачаровані музикою, були осяяні ясністю логіки вічної музики.

І подумалось: як важливо зберегти оці ознаки причетності до мистецтва. Не втратити бажання готуватись до події: прасувати брюки, сорочки та блузки, робити зачіски, прикрашати себе сережками та намистами…

Як важливо суспільству не втратити вміння грати на скрипці, віолончелі та роялі, співати. Не розівчитися ходити на концерти, сміятись та плакати від радості розуміти музику!

Інеса АТАМАНЧУК, фото Миколи БАРИШЕВА

Посилання на сайт: https://mig.com.ua/do-filarmonii-povernulas-muzika/

Опубліковано в ЗМІ про нас

Сайт: ІНДУСТРІАЛКА

Ірина Єгорова

Публікація 23.06.2022

Запоріжці, які дуже скучили за живою музикою у залах облфілармонії, з радістю відвідали прем’єру вишуканої програми «Старовинні мініатюри» в рамках творчого проєкту «Мистецькі зустрічі у камерній залі».

мініатюри

Музична мініатюра — це невеличка замальовка, в якій закладений певний настрій, образ, ідея,. У ній в лаконічнівй формі відбивається ціла епоха й водночас яскраво розкривається індивідуальність автора.

Дамаскіна

Нова програма артистів філармонії дає можливість слухачам насолодитися шедеврами, яеі створили відомі композитори.

мініатюри

У камерній залі прозвучали інструментальні та вокальні мініатюри різних епох, які зберегли свою художню цінність, перемогли час і залишилися в історії музичного мистецтва поряд з симфоніями, операми та іншими жанрами.

Галіченко Володимир

Справжні музичні перлини занурили всіх присутніх у світ стародавніх майстрів Великого Відродження, Барокко, раннього Класицизму. Прозвучали твори К.В.Глюка, Дж.Б.Люллі, Т.Джордані, А.Кореллі, Дж. Каччіні, Л.Боккеріні, Дж.Перголезі, А.Вівальді, Ж.Обера, Й.С. Баха, Г.Ф.Генделя, Й.Гайдна, Л.Обера.

Якса Юлія

Свою творчість запоріжцям подарували інструментальне тріо у складі лауреатів міжнародних конкурсів Володимира Галіченка (скрипка), Іоланти Дамаскіної (фортепіано) та Дмитра Саверова (контрабас), солісти філармонії — лауреат премії ім.І.Паторжинського Українського фонду культури Юлія Якса (сопрано) та Вікторія Шестакова (сопрано).

Шестакова Вікторія

Гаврилов

Слухачі довго стоячи аплодували артистам, дякуючи їм за радість та насолоду, отриману на концерті. Завершився перший концерт у рамках літнього концертного сезону спільним фото артистів і їх шанувальників.

мініатюри

— Ми дуже щасливі з того, що можемо проводити концерти на нашій улюбленій головній концертній сцені області, — коментує музичну подію в.о. генерального директора Запорізької обласної філармонії Ірина Конарєва. — Сьогодні ми презентували нову програму, яка має назву “Старовинні мініатюри”.

Програма готувалася давно, але вона, як ніяка інша, дуже підходить для відкриття циклу мистецьких заходів. Програма “Старовинні мініатюри” — дуже світла, вона дарує глядачам світлі радісні почуття.

мініатюри

Ірина Конарєва нагадала, що  з запровадженням воєнного стану мистецькі заходи у приміщенні облфілармонії не проводилися.

Але артисти не припиняли творчу діяльність — вони виступали перед військовослужбовцями ЗСУ та бійцями тероборони, перед переселенцями — дорослими та дітьми. Творчі колективи та солісти двічі давали концерти у Запорізькому військовому госпіталі, де їх слухачами були поранені бійці та персонал.

— Хочу подякувати колективу філармонії і усім глядачам за те, що весь цей час ми були разом, — говорить Ірина Едуардівна. — Найголовніше — нам вдається підтримувати бойовий дух!

І сьогодні у нас є можливість повернути глядачам позитивні емоції на концертах, які будуть проходити у камерній та великій залах філармонії.

Не дивлячись ні на що, 82-й концертний сезон ми закриваємо прем’єрою “Гей, соколи!”, яку підготував академічний козацький ансамбль пісні і танцю “Запорожці”. Вона відбудеться 28 червня, у День Конституції України.

7-8 липня закриваємо ювілейний 65-й симфонічний сезон. Музиканти підготували дві прем’єри. У програмі прозвучить “Симфонія №3 “Героїчна” Л.В. Бетховена, а також інструментальна обробка пісні січових стрільців “Ой, у лузі червона калина”. Не так часто симфонічні оркестри виконують цей твір, але у нас вийшло.

Чекаємо глядачів на наших концертах і сподіваємось, що музика доставить не тільки насолоду, а й наблизить нашу перемогу!

мініатюри

Варто зазначити, що концерт відбувався з дотриманням вимог безпеки в умовах воєнного часу. Як повідомляла “Індустріалка”, у філармонії підготували під укриття два підвальних приміщення, які можуть розмістити до 200 осіб.

Якщо під час заходу прозвучить сигнал “Повітряна тривога”, він припиняється, а глядачів попросять переміститися в укриття.

На щастя, коли у камерній залі звучали інструментальні та вокальні шедеври, сирена мовчала. Як тільки прозвучали останні акорди, полегшено видихнули не тільки працівники філармонії, а й багато слухачів.

До речі, через зовсім невеличкий проміжок часу після закінчення концерту сирени у Запоріжжі завили.

Посилання на сайт: http://iz.com.ua/zaporoje/koli-u-zaporizhzhi-zvuchali-muzichni-shedevri-sireni-movchali

Опубліковано в ЗМІ про нас
Сторінка 1 із 4