Фільтрувати матеріали за датою: Субота, 22 травня 2021 — Запорізька обласна філармонія
Субота
22
травня
19:48

Опера на скелях

Запорізька обласна філармонія взяла участь у легкоатлетичному марафоні - RNZP! Назва якого означає - RUN, Zaporizhzhia! Завдання 5 вікендів та 5 марафонів по-новому відкрити найкрасивіші місця Запорізької області: Садибу Попова у Василівському районі, Кам’яну могилу у Мелітопольському районі, берег моря у Бердянську, музей Махно у Гуляйполі та острів Хортицю!

Марафон RNZP на території Національного історико-археологічного заповідника «Кам’яна Могила» відбувся завдяки Запорізькій обласній державній адміністрації, за підтримки Мелітопольського міського голови Івана ФЕДОРОВА, він охопив відразу 4 напрямки – спорт, туризм, культуру та молодь.

Захід відкрили організатори: заступниця голови Запорізької обласної державної адміністрації Злата НЕКРАСОВА, Мелітопольський міський голова Іван ФЕДОРОВ, Заступник начальника управління молоді, фізичної культури та спорту Владислав КОВПАК, начальник відділу фізичного здоров’я населення Централізованої бухгалтерії закладів та установ молоді, фізичної культури та спорту Олег РИБЧЕНКО, начальник управління фізичної культури та спорту Мелітопольської міської ради Андрій ЖОРНЯК

Креативна свіжа ідея проведення легкоатлетичного марафону надихнула колектив Запорізької обласної філармонії на нові, доволі сміливі проєкти. Саме 22 травня народилась спільна мистецька акція Запорізької обласної філармонії за підтримки Запорізької обласної державної адміністрації та Мелітопольської міської ради.

Колектив Запорізької обласної філармонії представив програму, яка стала початком щорічного фестивалю з гучною назвою - «Опера на скелях».

Загадкова енергетика цього місця, його неоціненне історичне значення, у поєднанні з надзвичайною красою музики подарувала присутнім справжню насолоду просто неба. Відчути потужну енергетику мистецтва у «місці сили» допомогли неймовірні голоси: провідний майстер сцени Микола Квєтков, солістка філармонії, лауреат премії ім. І.Паторжинського українського фонду культури Юлія Якса, учасник телевізійного шоу «Голос країни», соліст філармонії Герман Романченко, соліст філармонії Богдан Хижняк, лауреат Міжнародних конкурсів Анастасія Литвин.

Дорогі друзі, запрошуємо Вас на нові креативні проекти в рамках циклу «Опера на скелях»! Буде ще яскравіше, ще більше неймовірних пісень та яскравих емоцій! Планується участь великого академічного симфонічного оркестру та провідних майстрів сцени!

Колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою подякував за любов до мистецтва та рідного краю пристунім гостям!

Дякуємо славному місту Мелітополь за гостинність. Щиро сподіваємось на втілення проєкту за підтримки Запорізької обласної державної адміністрації та Департаменту культури Запорізької обласної державної адміністрації.

Опубліковано в Новини