Фільтрувати матеріали за датою: Четвер, 25 лютого 2021 — Запорізька обласна філармонія

…Я жива! Я буду вічно жити!

Я в серці маю те, що не вмирає.

Ці слова Лесі Українки можуть бути епіграфом до всієї творчості письменниці. Безсмертна спадщина Лесі Українки є дорогоцінним внеском у культурну скарбницю не лише українського народу, а всього прогресивного людства. З її іменем в світову літературу ввійшла постать письменника-громадянина, письменника-патріота, співця осяйних ідеалів людства.

До 150-річчя від дня народження видатної поетеси Запорізька обласна філармонія презентує театралізовану концертну програму «Лісова пісня» за одноіменним твором.

Драма-феєрія «Лісова пісня» - це справжній шедевр української та світової літератури. В ньому простежується багатство думки, поетичність образів та гармонійна єдність реальності і фантазії. В феєрії Леся Українка ставить та намагається вирішити одвічні питання: життя і смерті, кохання та ненависті, вірності та зради, пошуку правди та справедливості.

Театралізована програма академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» обласної філармонії – це оригінальне прочитання уривків з драми-феєрії «Лісова пісня», яка поєднує в собі класичні романси українських композиторів (Кирила Стеценка, Дениса Січинського, Віталія Кирейка, Олександра Білаша, Олександра Левицького), поезію видатного митця, сучасну хореографію та хорові твори.

Запрошуємо всіх 25 лютого о 18.00 до концертного залу імені М.І. Глінки насолодитися неперевершеним твором у оригінальній інтерпретації, відчути справжній калейдоскоп почуттів і подарувати собі незабутній вечір української поезії.

Виконавці:

Вокал – провідні майстри сцени Юлія Якса (сопрано), Микола Квєтков (тенор)

Художнє слово Катерина Слатвінська, Євген Луценко

Хореографія – Віра Дьяченко, Віталій Брагін

Артисти академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці»

Головний хормейстер - заслужений артист України Сергій Черногор

Керівник оркестру – заслужений артист України Олег Кугаєвський

Балетмейстер – Олег Кравець

Художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь

Опубліковано в Афіша