Фільтрувати матеріали за датою: липня 2023 — Запорізька обласна філармонія

ВІТАЄМО З ДНЕМ ДЕРЖАВНОСТІ УКРАЇНИ!

Це свято утверджує спадкоємність понад тисячолітніх традицій українського державотворення, стоїть на захисті національних інтересів України та сприяє збереженню історичної справедливості.

З початком російської агресії ми усвідомили, наскільки цінною для нас є наша держава, тому цей день нероздільно пов'язаний із військовими та всіма, хто чимдуж працює на нашу Перемогу!

Нехай віра у світле майбутнє нашої Держави щодня і щохвилини підкріплюється добрими справами й гідними вчинками. Будьмо сильними, бережімо дітей і рідних, шануймо традиції і національну спадщину, плекаймо культуру й живемо майбутнім! Бажаємо всім злагоди, сил, натхнення та успіхів на благо країни! Наша сила в єдності!

За дорученням колективу, з повагою в.о. генерального директора, заслужений працівник культури України  ІРИНА КОНАРЕВА

2023 р.

Опубліковано в Новини

ДОРОГІ МЕДИЧНІ ПРАЦІВНИКИ!
ВІТАЄМО ВАС ІЗ ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ!


   Медицина – це найшляхетніше з усіх мистецтв! Вам довіряють найдорожче, що подарував Бог людині – життя і здоров’я!
  Прийміть низький уклін за вашу щоденну невтомну працю, гуманізм та високий професіоналізм. Віддані своїй справі, ви завжди виявляєте героїзм, особливо наразі, рятуючи життя людей – на лінії фронту та в тилу. І сьогодні ви справжні Янголи-охоронці наших захисників. Дякуємо всім, хто зараз працює в країні в надскладних умовах за витримку, терпіння й сміливість. Нехай Господь вас оберігає!
   Бажаємо в кожну родину найскорішого миру, душевного спокою та людського щастя!
   Вдячні за здоров'я та врятовані життя!

За дорученням колективу,
з повагою
в. о. генерального директора,
заслужений працівник культури України  ІРИНА КОНАРЕВА

27 липня 2023 р.

Опубліковано в Новини
   Завершено 83 концертний сезон у Запорізькій обласній філармонії,  найважчий за всю історію існування закладу. 
   Попри надскладну ситуацію, колектив працював, всіляко підтримував один одного і радував слухачів яскравими прем'єрами та вишуканими концертами. Всього проведено 132 різноманітних концерти (58 виїзні), обслуговано понад 27 тис. глядачів. До того ж, навіть у такий складний час, колективу вдалося порадували слухачів понад 40 прем'єрними програмами. На благодійній основі проведено 55 концертів для 7,5 тис., а саме: військовослужбовців, вимушених переселенців, лікарів, волонтерів та педагогів. Особлива увага приділялася обслуговуванню дітей, для них проведено 38 концертів.  
   Відкриття 83 концертного сезону відбулося 16 вересня великим Гранд-концертом, де відомі колективи та солісти представили перлини світової класики та популярні композиції зарубіжних і вітчизняних авторів. За 10 місяців плідного концертного сезону артисти презентували нові програми до державних свят, свят за народним календарем, визначних дат і пам'ятних подій. Найбільш знакові – святкові концерти «Жінки, фантазії та мрії» та  «Свято наближається», «Єдина,    Соборна, Непереможна!» до Дня Соборності України, «Янголи Небесної Сотні» до Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні, «Творчий вечір Юлії Якси» та інші. І кожна зустріч по-своєму була неперевершеною та незабутньою. Новостворений комбо-бенд «Musіc men» під керуванням Юрія Крюкова за короткий час творчого життя швидко завоював серця своїх відданих прихильників.. Колектив подарував меломанам музичні програми «Funky soul», «Різдвяний джаз», «Королі свінгу», «Вечір джазу». 
   Довгоочікуване відкриття 66-го симфонічного сезону стартувало у дружній співпраці із запрошеним диригентом – лауреатом міжнародних конкурсів Олександром Кулішовим (м. Дніпро), який  порадував своєю диригентською роботою ще і на закритті сезону. Навіть у такий важкий час, на базі академічного симфонічного оркестру з’явилися нові колективи: камерний оркестр під керуванням молодого талановитого лауреата міжнародних конкурсів Олександра Горлова, духовий оркестр та Біг Бенд під керуванням лауреата міжнародних конкурсів Дмитра Мітніка. Протягом сезону оркестри дарували своїм шанувальникам такі прем'єри «Парад зірок», «Світові хіти», «Happy new year 2023», «Хіти кіноекрану», «Концерт органної музики», солісти – заслужені артисти України Ілона Турчанінова та Віталій Солом'янчук, яскраву програму до Міжнародного жіночого дня «The best for women», вишукану «Рапсодію у стилі блюз», соліст – талановитий піаніст Артур Остапчук, чудовий «Штраус Концерт», а також  блискучий «Джаз у філармонії» від Диксиленду академічного симфонічного оркестру. Окремою окрасою виступів музикантів академічного симфонічного оркестру стали нові формати концертних програм.
   Творчий проєкт «Мистецькі зустрічі» відкрився патріотичною прем'єрою «Шедеври української класики», а всього подарував відданим шанувальникам 8 прем'єр. Протягом року відбулися такі програми: «Портрет, написаний голосом», «Vivat, musica!», «Легенди про генія. В.А. Моцарт», «Віденські класики». До Дня Гідності звучала «Музика нескорених», а програма «Генії оперної сцени» була присвячена видатним митцям – Соломії Крушельницькій, Борису Гмирі, Анатолію Солов'яненку, запоріжцям Марії Сокіл  та Івану Паторжинському. Також відбувся перший сольний концерт «Фантазії для баса» вокаліста Даниїла Риндіна. І щоразу гості захоплювалися музикою та дякували артистам за щедру емоційну віддачу. 
   Мистецький проєкт  «Філармонія -  дітям» презентував 10 прем'єрних концертів та активно радував малят, адже вони найбільш уразливі до складнощів сьогодення. Гарний настрій та позитивні емоції дарували під час популярного циклу програм «Пори року», «Музика танців», «Казковий драйв», «Музичні професії», «Про Її Величність Музику», «Будьмо козаками!», «До нашого дому Миколай іде!», «Пригоди Крутивуса», «Музичний променад». Свято для дітлахів створювали солісти філармонії, академічний симфонічний оркестр, академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці».
   У гарній творчій формі зараз знаходиться академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці», який очолюють: художній керівник- головний хормейстер,  заслужений артист України Сергій Черногор, керівник оркестру, заслужений артист України Олег Кугаєвський та балетмейстер-постановник Олег Кравець. Колектив презентував програми «Гей, соколи!» до Дня Збройних сил України, «Добрий вечір, щедрий вечір» до Різдва Христового, «Лісова пісня» до Дня народження Лесі Українки, «Мій Шевченко» до Дня народження Великого Кобзаря, «Kozak dance» до Міжнародного дня танцю, «Мамо! Вічна і кохана» до Дня матері та «На щастя, на долю!» до Всесвітнього дня вишиванки. Наразі виконання «Ой, у лузі червона калина» академічним козацьким ансамблем пісні і танцю «Запорожці» вважається одним з найкращих. 
   Завдяки музичному керівнику філармонії, лауреату міжнародних конкурсів Оксані Гопці артистичний склад філармонії поповнився молодими талановитими співаками – випускниками Дніпропетровської музичної академії Даниїлом Риндіним, володарем розкішного басу, та юною Аліною Слітою. Неймовірна вдача, що до творчої родини долучився концертмейстер, піаніст-віртуоз Артур Остапчук.
    Протягом року колектив займав активну позицію не лише у концертній діяльності, а й всіляко допомагав на волонтерському фронті. Працівники збирали продуктові набори, ліки, одяг, білизну та інші речі першої необхідності для воїнів ЗСУ, об'єдналися для збору і надання гуманітарної допомоги переселенцям, виготовляли окопні свічки, напекли 100 тис. пиріжків, пошили 780 Державних Прапорів України, донатили, а частина, навіть, стала постійними донорами крові.
    Всупереч всім негараздам, колектив єдиної прифронтової філармонії на чолі із заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою збережено і продовжує впевнено розвиватися. 
      Висловлюємо слова щирої вдячності всім своїм відданим шанувальникам, партнерам, друзям та колегам, які цей складний сезон провели разом із нами. Вдячні за довіру, відданість і любов до мистецтва.
      Дякуємо захисникам, працюємо на своєму фронті та наближаємо Перемогу разом!
     Віримо, що наступний 84-й концертний сезон та найближчі ювілеї – 30-річчя створення академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» та 85-річчя заснування Запорізької обласної філармонії ми відзначимо вже у мирній країні!
Опубліковано в Новини

Шановний Володимире Дмитровичу!

   Прийміть найтепліші привітання та побажання успіхів у всіх Ваших справах!
   Щиро вдячні за можливість працювати разом з Вами – талановитим музикантом, яскравою особистістю і гарною людиною. Вже 40 років разом з академічним симфонічним оркестром Запорізької обласної філармонії Ви плекаєте найкращі традиції академічного мистецтва, даруєте неймовірні, захоплюючі емоції та враження, наповнюєте світ добром та яскравими фарбами музики.
   Бажаємо Вам міцного здоров'я, щирих друзів, процвітання та затишку у родинні! Нехай кожен день буде осяяний почуттям любові і взаєморозуміння, а гарний настрій надає наснаги на успішну та плідну працю.
   Миру, добра, щастя, благополуччя та тільки мажорних нот у житті!

За дорученням колективу, з повагою
в.о. генерального директора,
заслужений працівник
культури України  ІРИНА КОНАРЕВА
24 липня 2023 рік

Опубліковано в Новини

Безмежно приємно, коли невтомна праця, що йде від серця, допомагає швидше знищити ворога та ще й отримує заслужені слова вдячності.

Протягом всього періоду воєнного стану філармонія веде не тільки активну концертну, а й волонтерську діяльність. Колектив проводить концерти для військовослужбовців, що знаходяться на реабілітації у шпиталях та профілакторіях, лікарів, вчителів, волонтерів, для внутрішньо переміщених осіб із Маріуполя, Северодонецька, Волновахи, Бахмута, Бердянська, Токмака, Оріхова, Гуляйполя та Василівки, як для дорослих, так і для дітей. В рамках культурно-мистецького проєкту «Разом до Перемоги» за участю творчих колективів та солістів філармонії на благодійній основі проведено 82 культурно-мистецьких заходи та обслуговано понад 40 тис. глядачів пільгових категорій.

Наразі працівники закладу продовжують збирати продуктові набори, медикаменти, одяг, білизну та інші речі першої необхідності для воїнів ЗСУ, здають донорську кров рідкісної групи для поранених, донатять на підтримку армії і надають психологічну допомогу. За майже півтора року війни волонтерська команда філармонії навчилася багато чому новому: виготовленню окопних свічок, маскувальних сіток, «кікімор», патріотичної символіки, тощо. З початку війни ми вже пошили 780 Державних Прапорів України, напекли 100 тис. пиріжків, які щоденно направлялися воїнам-захисникам: 101 окремої бригади охорони генерального штабу України (м. Київ), Національної Гвардії України, Збройних Сил України, Головного Управління Національної поліції в Запорізькій області, Генічеської та Запорізької територіальної оборони, а також до військового шпиталю, у військкомати, у гуманітарні центри та гуманітарні ХАБи, які розміщувалися у Запорізькому державному цирку і «Козак - Палаці» та багатьом інщим. Для підтримки боєздатності захисників закладом передано до військових частин Збройних Сил України 2 автотранспортних засоби: автобус ЛАЗ та мікроавтобус ГАЗ.

Коли було потрібно, артисти академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» та академічного симфонічного оркестру активно займалися волонтерською діяльністю у Гуманітарному ХАБі, брали активну участь у розвантажуванні гуманітарної допомоги та чергували у ХАБі «Козак Палацу».

Але саме за підтримки друзів і партнерів наша праця стала більш дієвою та оперативною.

Ми щиро вдячні за допомогу нашим партнерам: благодійним фондам «HELP.ZP.UA», «Нова надія», «Посмішка дитини», «Світ очима дітей», «Коло», «Карітас Запоріжжя», «Я - Маріуполь», Центр допомоги «Інвестохіллс», «Бути щасливим», «Солдатський привал», єврейському центру «МазальТов», громадській організації «Beluga UA», депутатам обласної ради: В'ячеславу Колеснікову та Наталії Авраменко, волонтерам: Любові Леоновій, Галині Гончаренко, Сергію Малишеву та іншим. Сподіваємося і на подальшу плідну співпрацю на благо Перемоги.

І як наслідок – для нас дуже важливими й безцінними подарунками стали – Державний Прапор України, підписаний Головнокомандувачем Збройних Сил України, генералом Валерієм Залужним і Прапор, на якому воїни-захисники залишили свої автографи. А листи вдячності від партнерів, які отримує колектив у нагороду за свою самовіддану працю, додають сил та енергії.

Особливо відрадно, що нещодавно керівника Запорізької обласної філармонії, заслуженого працівника культури України Ірину Конареву нагороджено Подякою особового складу Командування об'єднаних сил Збройних Сил України та особисто Командувача ОС ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва. Почесну відзнаку отримано за плідну співпрацю, надання допомоги та сприяння Збройним Силам України під час протистояння російській війні.

Наразі колектив філармонії долучився до благодійної акції Командування об’єднаних сил ЗСУ «Естафета добра».

«Пишаюсь колективом філармонії, який навіть в такі складні часи довів єдність, згуртованість та професіоналізм. Пишаємося працівниками філармонії – режисером Андрієм Романовим, солістом Богданом Хижняком, артистом балету АКАПіТ «Запорожці» Нікітою Ковалем, які зараз захищають країну в лавах ЗСУ. Вдячна тим, хто залишився в Запоріжжі, зокрема у філармонії та всіляко підтримує воїнів ЗСУ, поєднує творчу роботу з волонтерською діяльністю. А ще радію тому, що коло друзів і партнерів філармонії значно розширилося! Колектив і надалі продовжуватиме активно працювати на своєму філармонійному фронті, тож нехай звучить музика і панує гармонія заради відновлення миру та злагоди!», - зазначає керівник філармонії, заслужений працівник культури України Ірина Конарева.

Активна громадянська позиція, вчасна допомога захисникам, систематична концертна діяльність – це результат злагодженої роботи колективу філармонії.

Щохвилини разом наближаємо Перемогу та віримо, що вона буде незабаром!

Опубліковано в Новини

Запрошуємо вас до Запорізької обласної філармонії на постановку в жанрі специфічної комедії «Сталкери», за п'єсою українського драматурга Павла Ар'є «На початку і наприкінці часів».

Спектакль, який об'єднує в собі вигадку та реальність, залучає глядача до сюжету з перших хвилин і вже не відпускає.

«Сталкери» – це постановка, яку неможливо описати в двох словах. Але ті, хто вже бачив виставу, підтвердить: робота потужна та варта вашої уваги.

«Сталкери» – це про ту дивну гілку метро, яка пускає час по колу... Це люди, які живуть в сірій зоні – дивні та забуті.

Приходьте та спробуйте потрапити в складний внутрішній світ дивакуватої баби Прісі, відокремивши радіоактивний гумор від життєвої правди.

Спектакль був відзначений премією «Київська пектораль» у 2015 році.

Режисер – Стас Жирков.

Актори – Ірма Вітовська, Віталіна Біблів, Владислав Писаренко, Дмитро Олійник.

Мова вистави – українська.

Тривалість – 2 години 20 хвилин, з антрактом.

Увага: у виставі використовується ненормативна лексика.

Опубліковано в Афіша

Шановний Володимире Олексійовичу!

Прийміть найтепліші привітання та побажання успіхів у всіх Ваших справах!

Завдяки щирості, доброті й чуйності Ви стали не тільки надійним колегою, а й справжнім другом для всього мистецького колективу та активним волонтером. Дякуємо за Ваш професіоналізм, компетентність, активну життєву позицію, відданість і надійність.

Бажаємо Вам міцного здоров'я, родинного благополуччя, радісних подій та звершень! Нехай на Вашому життєвому шляху будуть тільки приємні зустрічі, а поруч - вірні друзі та рідні люди.

Миру, добра, щастя, злагоди та благополуччя на довгі роки!

 

За дорученням колективу,                      

з повагою

в.о.генерального директора,

заслужений працівник

культури України                                   ІРИНА КОНАРЕВА

18 липня 2023 рік

Опубліковано в Новини

Шановні металурги!

У складний для всього народу час, ваша праця має особливе значення для обороноздатності та подальшого розвитку країни. Ви – наша опора, найміцніша тилова підтримка і запорука стабільності.

Бажаємо вам сталевого здоров’я й витримки, подальших життєвих досягнень і професійних звершень, міцного духу та стійкості.

Висловлюємо щиру подяку за вашу невичерпну працьовитість, відвагута відданість обраній справі.

Нехай у нашій країні панує мир, у ваших домівках завжди лунає мелодія миру, щастя й радості, в душі буде гармонія і позитив, а в серцях пломеніє впевненість у світлому майбутньому України!

Разом крокуємо до Перемоги!

За дорученням колективу,

з повагою

в.о. генерального директора,

заслужений працівник

культури України                                                                          ІРИНА КОНАРЕВА

Опубліковано в Новини

У розпал літа Запорізька обласна філармонія продовжує гостинно приймати поціновувачів музичного мистецтва. 7 липня відбулася одна із концертних програм «Хіти кіноекрану» у виконанні академічного симфонічного оркестру. За диригентським пультом – лауреат міжнародних конкурсів Дмитро Мітнік.

Найулюбленіші фільми ХХ-го століття публіка згадала завдяки відомим кінокомпозиціям, які можна цілком вважати самостійними творами. Це – справжні музичні шедеври, які зачаровують слухача.

У програмі пролунали відомі саундтреки з кінофільмів «Хрещений батько», «Професіонал», «Агент 007», «Тілоохоронець», «Іграшка», мюзиклу «Чикаго» та багато інших. Свою творчість глядачам дарували справжні майстри – заслужені артисти України Ілона Турчанінова та Віталій Солом'янчук, лауреати міжнародний конкурсів Сергій Новіков та Іван Левченко.

Про цікаві факти зародження кіно, етапи його становлення, видатних постатей та композиторів, що зробили чималий внесок у розвиток кіномистецтва розповіли ведучи – витончена Світлана Холод та харизматичний Микола Петюк. Музична зустріч пройшла у піднесеній, теплій атмосфері. Шанувальники дякували артистам гучними оплесками та вже поспішають на наступні концертні програми улюбленого колектива!

Це був завершальний акорд академічного симфонічного оркестру перед відпусткою, а далі – нові яскраві зустрічі у 67-му симфонічному сезоні!

Щиро дякуємо ЗСУ за можливість працювати на своєму філармонійному фронті та наближати Перемогу разом!

Віримо в ЗСУ!

Опубліковано в Новини

      Шановні правоохоронці! Щиро дякуємо вам за вашу складну,
відповідальну і сумлінну працю. Цілодобово ви піклуєтесь про безпеку у
суспільстві, охороняєте життя громадян, протидієте злочинності та
забезпечуєте спокій.
      Незважаючи на труднощі і перешкоди, ви гідно берете участь у відсічі й
стримуванні збройної агресії ворога, захищаєте територіальну цілісність та
суверенітет держави.
      Бажаємо вам незламності сил і духу, терпіння і бадьорого здоров'я заради
Перемоги. Нехай ваші трудові будні будуть спокійними, а в сім'ях панує мир,
злагода, любов і добробут.


За дорученням колективу,
з повагою
в.о. генерального директора,
заслужений працівник
культури України                            ІРИНА КОНАРЕВА

Опубліковано в Новини
Сторінка 1 із 2