Фільтрувати матеріали за датою: Четвер, 18 лютого 2021 — Запорізька обласна філармонія

     18 лютого у концертному залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії відбувся вишуканий вечір фортепіанної музики. Навіть снігопад не завадив багатьом шанувальникам філармонійного мистецтва насолодитися прекрасною музикою. Соліст – гість із столиці, лауреат міжнародних конкурсів Роман Лопатинський. Майстерність, професіоналізм, талант, неординарність, віртуозність... Це не всі епітети, якими можна описати молодого артиста. Всесвітньовідомий музикант, учасник багатьох фестивалів має своїх прихильників по всій Україні і наше місто не є винятком.

     Ведучий програми – Юлій Гаврилов представив публіці музиканта, коротко познайомив гостей заходу із творчим шляхом Романа та запросив всіх до нерозгаданого світу музики. Репертуар музиканта охоплює твори видатних композиторів від бароко до сучасності. Цього разу віртуозний піаніст порадував глядачів виконанням композицій Бели Барток, Ігоря Стравінського та Йоганна Брамса. Твори, які увійшли до концертної програми, були сповнені багатством та розмаїттям музичного матеріалу, а також вимагали від виконавця майстерності та артистизму.

     Для того, щоб отримати справжнє естетичне задоволення багато не треба, іноді для цього досить якісного виконання та професійного інструменту в обласній філармонії. Адже, поєднання майстерності Романа Лопатинського з неперевершеним звучанням роялю, зачаровує слухача і надихає на нові звершення.

     Поціновувачі якісної музики мали змогу насолодитися професійним виконанням класичних мелодій, а для тих, хто був уперше на такому концерті – долучитися до чудового світу мистецтва. Вечір фортепіанної музики пройшов у теплій атмосфері, чудова музика не залишила байдужим жодного присутнього в залі гостя і подарувала море позитивних емоцій та незабутніх вражень.

     Вже 26 лютого у Запорізькій обласній філармонії на гостей чекає довгоочікувана концертна програма «Класика та сучасність» академічного симфонічного оркестру, головний диригент – народний артист України Вячеслав Редя за участю народного артиста України Андрія Ільківа (труба, Київ)

Опубліковано в Новини

Лауреат міжнародних конкурсів Роман Лопатинський – завжди бажаний гість у обласній філармонії. Всесвітньовідомий музикант, учасник багатьох фестивалів має своїх шанувальників по всій Україні і наше місто не є винятком.

Сольна програма у виконанні піаніста-віртуоза це подорож до неймовірно яскравого світу музики. Незважаючи на молодий вік, талановитий артист підкоряє своєю майстерністю та віртуозним володінням інструменту. Він є неодноразовим лауреатом виконавських конкурсів, серед яких: Міжнародний конкурс молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця (І премія), Міжнародний конкурс юних піаністів у Тбілісі (Гран-прі), Міжнародний конкурс молодих піаністів ім. А. Караманова (І премія), Міжнародний конкурс молодих виконавців «Мистецтво XXI сторіччя» (І, ІІ премії).

Роман веде насичену концертну діяльність, виступаючи в різних країнах світу: Польщі, Німеччині, Швейцарії, Франції, Ізраїлі, а також в Японії, Марокко та інших. В Україні піаніст виступав із найкращими симфонічними оркестрами.

Запорізьким глядачам Роман Лопатинський презентує твори Бели Барток, Йоганеса Брамса та Ігоря Стравінського.                

Тож, запрошуємо всіх цінителів високого мистецтва та професійного виконання 18 лютого до концертного залу ім М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії насолодитися шедеврами світових майстрів та отримати духовну та естетичну насолоду.

Опубліковано в Афіша

САЙТ "ИНДУСТРИЛКА"

18 февраля в филармонии даст концерт известный пианист

Завтра в филармонии выступит гость из Киева, пианист Роман Лопатинский.

-Лауреат международных конкурсов Роман Лопатинский — всегда желанный гость, — говорят в Запорожской областной филармонии. — Всемирно известный музыкант, участник многих фестивалей имеет своих поклонников по всей Украине и наш город не является исключением. Несмотря на молодой возраст, талантливый артист покоряет своим мастерством и виртуозным владением инструмента. Он является многократным лауреатом исполнительских конкурсов. Роман ведет активную концертную деятельность, выступая в Польше, Германии, Швейцарии, Франции, Израиле, Японии, Марокко и других странах. В Украине пианист выступал с лучшими симфоническими оркестрами.

На концерте в Запорожье прозвучат произведения Белы Барток, Йоганеса Брамса и Игоря Стравинского. Сольный концерт в исполнении пианиста-виртуозарьещает стать для меломанов своеобразным путешествием в яркий мир музыки.

 Концерт состоится в филармонии 18 февраля и начнётся в 18.00.

ссылка на сайт: http://iz.com.ua/zaporoje/v-zaporozhe-priedet-pianist-virtuoz?fbclid=IwAR0WbmpgkQh2j_MvK-c1T5zA9Q8KU0nTe2Ph6werZIBZYtGAwi_b3CuIDYg

Опубліковано в ЗМІ про нас