Фільтрувати матеріали за датою: Середа, 16 лютого 2022 — Запорізька обласна філармонія
Середа
16
лютого
19:04

ГЕНІАЛЬНИЙ МОЦАРТ

Вольфганг Амадей Моцарт – одна з найшанованіших і найзагадковіших постатей музичного світу. Про його життя існує чимало фактів і безліч питань, які й досі викликають інтерес у публіки. Музика Моцарта універсальна. Чистота, свобода, божественна простота, яка, можливо, і є найвищим ступенем віртуозності - ці якості роблять музику геніального композитора доступною недосвідченому слухачеві та вражають знавців.

16 лютого у Запорізькій обласній філармонії в рамках творчого проєкту «Мистецькі зустрічі» відбулася прем'єра концертної програми «Легенди про генія. В.А. Моцарт».

Цього вечора слухачі насолоджувалися чудовими композиціями відомого австрійця у кращих виконаннях, почули найпоширеніші легенди про генія та дізналися, які з них правдиві.

Звичайно, осягнути весь музичний доробок Моцарта за обмежений час концерту неможливо, але артисти зуміли донести до слухачів різні жанри творчості композитора. Прекрасні твори митця гостям концерту подарували віртуозні артисти філармонії Юлія Якса (сопрано), Микола Квєтков (тенор), Тетяна Лаврик (сопрано), Вікторія Шестакова (сопрано), Євген Ковалевський (тенор), Володимир Галіченко (скрипка), Світлана Зеленська (фортепіано), Іоланта Дамаскіна (фортепіано), Євгенія Величко (фортепіано) під творчим керуванням музичного керівника філармонії Оксани Гопки.

Чудові пізнавальні історії про життя і творчість Моцарта у виконанні Анни Миронової додали концерту цікавинки й особливого настрою.

Концерт пройшов у світлій атмосфері елегантності, подарувавши слухачам натхненний настрій і свято вишуканої музики.

Дорогі глядачі! Повідомляємо, що наступні концертні програми творчого проєкту «Мистецькі зустрічі» на прохання глядачів починатимуться о 18.00.

Тож, зустрічаймося 23 лютого о 18.00!

Опубліковано в Новини

       Вольфганг Амадей Моцарт – одна з найшанованіших і найзагадковіших постатей музичного світу. Про його життя існує чимало фактів і безліч питань, які й досі викликають інтерес у публіки. Наприклад: Моцарт – вундеркінд, який писав музику з чотирьох років? Чи правда, що він був європейською суперзіркою, але витрачав весь свій статок на перуки та жінок? Та взагалі, крав чужі ідеї? А «Реквієм» написав, передчуваючи свою смерть? На ті питання є відповіді у колективу філармонії.

19 січня у Запорізькій обласній філармонії в рамках творчого проєкту «Мистецькі зустрічі» відбудеться прем'єра концертної програми «Легенди про генія. В.А. Моцарт», в якій прозвучать твори великого композитора епохи класицизму та відкриються деякі таємниці.

Цього вечора слухачі почують найпоширеніші легенди про генія Вольфганга Амадея Моцарта та дізнаються, які з них правдиві. Прекрасні твори митця гостям концерту подарують артисти філармонії Юлія Якса (сопрано), Микола Квєтков (тенор), Тетяна Лаврик (сопрано), Вікторія Шестакова (сопрано), Євген Ковалевський (тенор), Володимир Галіченко (скрипка), Світлана Зеленська (фортепіано), Іоланта Дамаскіна (фортепіано), Євгенія Величко (фортепіано).

Запрошуємо всіх 19 січня о 17.00 завітати до концертного залу імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії та відкрити для себе нового Моцарта.

Опубліковано в Афіша

16 лютого 2022 року Україна вперше відзначає - День єднання.

      З нагоди відзначення нового державного свята на каскаді фонтанів «Райдуга» відбулася обласна патріотична акція.

В урочистому заході взяли участь голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух, заступник голови облдержадміністрації Злата Некрасова, представники громадських організацій, національно – культурних товариств, інтелігенції, мешканців міста.

Колектив Запорізької обласної філармонії у складі керівників закладу, артистів академічного симфонічного оркестру, академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці», солістів, працівників структурних підрозділів філармонії взяв участь у флеш-мобі, який став своєрідним символом єднання України.

Учасники патріотичного заходу виконали Державний Гімн України та розгорнули величезний Державний Прапор.

Єднаймося заради миру! В єдності – наша сила!

Опубліковано в Новини