Фільтрувати матеріали за датою: П'ятниця, 28 лютого 2020 — Запорізька обласна філармонія

28 лютого о 18.00 у концертному залі імені М.І. Глінки на хвилі магічних перевтілень до 50-річчя творчої діяльності відбудеться бенефіс заслуженого працівника культури України Алли Ходакової.
Відзначення ювілейних дат не рідкісна подія в концертному житті. Щороку в обласній філармонії вшановують артистів й інших працівників з нагоди їхніх круглих дат від дня народження або творчої діяльності. Проте, далеко не кожного разу вдається влаштувати справжнє свято – бенефіс на знак пошани та визнання високої професійної майстерності творчого працівника.
Доля Алли Ходакової для багатьох асоціюється зі сценою обласної філармонії. Понад 50 років на сцені, сотні концертних програм з академічним симфонічним оркестром та мистецькими формуваннями філармонії, а також більше ніж 30 авторських проектів! За цей час її талант – написання яскравих, емоційних, живих розповідей про музику та композиторів, захопив сотні тисяч запоріжців. Щоразу, шліфуючи свою майстерність, Алла Семенівна кожен раз виходить на сцену і доводить, що для улюбленої справи всього життя найголовніше – отримувати задоволення від свого призначення.
Безперечно і сьогодні Алла Ходакова дарує людям радість і насолоду спілкування з високим мистецтвом, а також є яскравим свідоцтвом того, що мрії збуваються.
Бенефіс заслуженого працівника культури України Алли Семенівни – це, без перебільшення, свято мистецтва. Вас чекають найвизначніші роботи музикознавця. Серед них давно відомі уривки із авторських програм: «Від оперети до мюзиклу», «Свіча душі», «До Елізи», «Читая Пушкинские строки», «Козацька сила» та інші. У програмі популярна класика, музика для органу, фрагменти з оперет та мюзиклів, сучасна українська естрада.
Партнерами ювілярки по сцені стануть: ансамбль солістів академічного симфонічного оркестру, диригент – народний артист України Вячеслав Редя. Заслужені артистки України Ольга Беженарь (бандура), Ілона Турчанінова (фортепіано), лауреати премії ім. І. Паторжинського Українського фонду культури Юлія Якса (сопрано), Володимир Малацай (баритон), провідні майстри сцени Микола Квєтков (тенор), Вікторія Шестакова (сопрано), Лариса Гнедиш (фортепіано), Марія Хилько (орган). Ансамбль бандуристів «Божена». Струнний квартет: лауреат Міжнародного конкурсу Володимир Галіченко (скрипка), Андрій Мамчур (скрипка), Олег Попруженко (альт), Андрій Семеренко (віолончель). Ведучі - Юлія Дар’їна та Микола Петюк.

Опубліковано в Афіша