Фільтрувати матеріали за датою: Субота, 23 листопада 2019 — Запорізька обласна філармонія
Субота
23
листопада

Bravo,Italia! Браво, Україна!

   Вечір 23 листопада запам’ятався шанувальникам високого мистецтва блискучим музичним феєрверком – у концертному залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії відбувся концерт вокальної музики «Bravo, Italia!».
   У виконанні гостей – видатного італійського тенора, соліста Римської Опери Ауреліо Грімальді та солістки Дніпропетровського академічного театру і балету Катерини Миколайко (сопрано) пролунали чудові композиції всесвітньовідомих митців. Партію фортепіано майстерно виконав піаніст, викладач Дніпропетровської академії музики імені М.І. Глінки Олександр Білоусов.
   Гості філармонії мали змогу насолодитися чарівними творами італійських та українських композиторів у поєднанні з неперевершеним співом майстрів вокального мистецтва. Таке органічне сплетіння італійської пристрасті та національного колориту подарувало всім присутнім незабутні враження та емоції. Відома неаполітанська пісня «Повернись в Соренто» композитора Ернеста де Куртіса перенесла слухачів у сонячне італійське місто на березі моря. Справжні італійські пристрасті палали на сцені під час Арії Сантуцци з відомої опери П'єтро Масканьї «Сільська честь», яка вилилась у напружений драматичний дует. На глядачів чекав особливий подарунок від Ауреліо Грімальді – яскрава неаполітанська пісня «Сore ‘Ngrato» («Жорстоке серце»), що входила до репертуару Енріко Карузо. Особливо запам’яталися глядачам улюблені номери з опери Джакомо Пучіні «Тоска».
   Як відомо, 23 листопада в Україні відзначають День пам’яті жертв голодомору, тому, усі присутні в залі вшанували загиблих хвилиною мовчання. Цій події була присвячена трагічна українська народна пісня «Чотири воли пасу я» у виконанні Катерини Миколайко.
   Також у програмі прозвучали шедеври світових митців: Франца Легара, Задора Дезидерії, Михайла Жербіна, Анатолія Кос-Анатольського.
   Окрім вокальних композицій, пролунали і фортепіанні твори. Чарівне Інтермецо з опери П'єтро Масканьї «Сільська честь» та Ноктюрн до-дієз мінор польського композитора Фредеріка Шопена, що занурив слухачів в епоху романтизму. Музикант Олександр Білоусов вразив звуковою мелодійністю та натхненним втіленням найтонших почуттів, що торкнулися струн душі кожного слухача.
   На завершення концерту пролунав прекрасний дует з опери «Травіата» італійського композитора Джузеппе Верді. Цей номер наповнив зал світлою аурою гармонії та полонив серця усіх слухачів.
   Концертна програма «Bravo, Italia!» вкотре підтвердила, що музика дійсно об’єднує нації. Сподіваємось, що мистецький діалог між країнами тривати і надалі, і це не останній концерт шановного італійського гостя Ауреліо Грімальді у Запорізькій обласній філармонії. Тому, колектив філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою з нетерпінням чекатиме його наступних виступів.
Vivo, Італія! Vivo, Україно!

Опубліковано в Новини

Музика єднає свiт, нації, серця. "BRAVO,ITALIA", - зовсім недавно скандували глядачі, які прийшли у концертний зал імені М.І.Глінки Запорізької обласної філармонії на концерт академічного симфонічного оркестру "Маестро запрошує".

І знову, 23-го листопада на сцені цього чудового палацу мистецтв, ви побачите феєрверк емоцій, пристрасті і колориту італійського бельканто та українського вокалу.

 Золоті хіти світової та української класики прозвучать у виконанні двічі переможця конкурсу вокалістів Маттіа Батістіні, фіналіста конкурсу Павароті-Інтернешнл та конкурсу ім. Маріо дель Монако, міжнародного соліста Опери в Голландії, Бельгії, Швеції, Мальти, соліста Римської Опери, тенора Ауреліо Грімальді та переможниці конкурсу вокалістів New Opera Talent 2019 м. Рієті (Італія), солістки Дніпропетровського академічного театру опери і балету Катерини Миколайко (сопрано, Дніпро).

BRAVO, ITALIA! VIVА, УКРАЇНО!

Чекаємо на вас, наші дорогі глядачі 23.11.19 о 18.00!

Квитки в касі концертного залу імені М.І. Глінки та на сайті filarmonic.zp.ua

Опубліковано в Афіша