Фільтрувати матеріали за датою: Понеділок, 17 вересня 2018 — Запорізька обласна філармонія

     16 вересня пройшов перший концерт мистецького проекту «Філармонія – дітям». Для дітей концертний сезон Запорізька обласна філармонія відкрила веселим і цікавим музичним квестом «Таємниці філармонії». Вперше програма відбулася в кінці минулого сезону і одразу підкорила як малюків, так і батьків.

     Під час квесту присутні занурилися в мистецьку атмосферу філармонії, дізналися багато нової інформації, вирішили музичні завдання та знайшли чарівну книгу «Таємниць філармонії», яку поцупив підступний блогер. Проходити всі рівні учасникам допомагали Феї Музика та Гармонія.

     На кожній «станції» дітлахів чекали артисти філармонії, які віддавали їм підказки за правильно вирішені завдання. У Охоронниці історії філармонії (заслужений працівник культури України Алла Ходакова) діти почули захоплюючі факти про історію філармонії, взяли участь у естафеті та познайомилися із музичним інструментом – контрабасом. Малята отримали масу вражень і позитивних емоцій. Далі учасники зустрілись з Маестро Віртуозо (лауреат міжнародних конкурсів Володимир Галіченко) та допомогли скласти програму сольного концерту, відгадавши назви та авторів відомих музичних композицій. Стали у нагоді як досвід батьків, так і кмітливість дітей. Наступним іспитом були музичні загадки та ребуси від Знавця музичних інструментів (музикознавець Юлія Дар'їна). Малюки побували на експозиції музичних інструментів та познайомилися з його експонатами. А артистка академічного симфонічного оркестру Олена Кочерга продемонструвала гостям як чарівно звучить флейта. Усі разом вони потанцювали під відомі запальні мелодії.

     Ще одне завдання – «віртуальний оркестр», де команди познайомились з Володаркою звуку (концертмейстер Іоланта Дамаскіна) та у ігровій формі дізнались як розташовуються музичні інструменти у симфонічному оркестрі. Розгадуючи загадки квесту, діти навчились взаємодіяти, приймати рішення, використовувати логіку. По завершенні всіх рівнів квесту, учасників чекав музичний подарунок у виконанні ансамблю бандуристів «Божена», художній керівник – заслужена артистка України Ольга Беженарь та артистів Запорізької обласної філармонії: Володимира Галіченка (скрипка), Іоланти Дамаскіної (фортепіано), Дмитра Саверова (контрабас). За виконання квесту кожному учаснику вручили сертифікат переможця.

    Чекаємо на наступних програмах! Завітайте до концертного залу імені М.І. Глінки і станьте переможцем!

Опубліковано в Новини