Фільтрувати матеріали за датою: Понеділок, 09 квітня 2018 — Запорізька обласна філармонія
Понеділок
09
квітня
18:00

КОНЦЕРТ ОРГАННОЇ МУЗИКИ

Музика – це насолода для слуху та піднесення для душі.
Коли звучить орган – душа радіє і все навкруги затихає: природа насолоджується магічними звуками величного інструменту. Завдяки  своїм немаленьким розмірам, широкому діапазону звукових частот і багатству тембрів  орган займає перше місце серед усіх музичних інструментів і по праву називається "королем інструментів".
Традиційно, на Великодні свята, Запорізька обласна філармонія продовжує дарувати музичні зустрічі з органним мистецтвом. А цього року ми здивуємо слухачів  неперевершеним тандемом – поєднанням  багатоголосого органу та  витонченої віолончелі. Побачити, почути і насолодитися прекрасною музикою  можна 9 квітня о 18. 00 у концертному залі імені М. І. Глінки Запорізької обласної філармонії!
За пультом органу – кращий органіст країни, народний артист України, президент Всеукраїнської асоціації органістів та органних майстрів, соліст Національного будинку органної та камерної музики України Володимир Кршуба. Орган –  найскладніша конструкція, але завдяки майстерності виконавця, він перетворюється на живий організм, що дарує фантастичні звуки музики — мови, зрозумілої кожному. Географія гастролей талановитого органіста охоплює країни СНД, Балтії, Східну та Західну Європу, Північну та Південну Америку, а також Японію. Музикант є почесним членом Італійської академії музики, нагороджений Міністерством культури України,  має Почесну відзнаку мера Кіото (Японія), увійшов до Всесвітнього каталогу музикантів-органістів нового тисячоліття під егідою американської гільдії органістів (AGO). Володимир Кошуба є одним із організаторів багатьох авторитетних міжнародних фестивалів органної музики в Україні.
Саме Володимир Кошуба був першим виконавцем, який презентував орган, що нині дарує прекрасну музику у концертному залі імені М.І. Глінки.
Різноманіття мелодій віолончелі продемонструє соліст Національного будинку органної та камерної музики України, народний артист України Іван Кучер. Музикант неабиякого музичного діапазону багато років співпрацює з відомими музикантами, симфонічними та камерними оркестрами. Гастролює Україною та за кордоном. Є лауреатом престижних міжнародних конкурсів та сам двічі на рік проводить майстер-курси з віолончельного мистецтва в м. Крагуєвац (Югославія).
На глядачів чекає захоплююча концертна програма, в якій прозвучать твори Й.С. Баха та А. Вівальді.
Кращий музичний подарунок на Великдень – це органна музика!
Такий концерт просто неможливо пропустити!
Кращі квитки купуйте заздалегідь!

Опубліковано в Афіша