Фільтрувати матеріали за датою: Середа, 14 березня 2018 — Запорізька обласна філармонія
Середа
14
березня
19:00

АССІЯ АХАТ

Опубліковано в Афіша

23 березня у концертному залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії відбудеться сольний концерт талановитої співачки й чарівної жінки Юлії Якси. Юлія – відома артистка не тільки в нашому місті, а й за кордоном. Вона зачаровує публіку своїм голосом, жіночністю та красою. Напередодні виступу ми поспілкувалися з артисткою і дізналися багато цікавих фактів.


-    З чого починалася Ваша любов до музики?
-    Я народилася у музичній родині. Батьки – артисти, керівники музичних колективів –  ще з дитинства прививали любов до музики. Вже з 5-ти річного я віку приймала активну участь у концертах (танцювала, співала)  і вже тоді визначилася з майбутньою професією. Хочу бути співачкою!
-    Хто для Вас є прикладом? На кого рівняєтесь, так би мовити? Хто з українських чи закордонних артистів вплинув на Вас?
-    Захоплююсь майстерністю видатних співаків-академістів: Марії Калас, Олени Образцової, а також естрадних виконавців, таких як Лара Фабіан, Уітні Хьюстон, Барбара Стрейзант.
-    Творча робота – досить не проста й має свої особливості. Головне в ній – це натхнення. А де і як Ви шукаєте натхнення на працю?
-    Все, що зі мною трапляється у житті – це і є моє натхнення: любов, радість, сум. Все це надихає мене на творчість.
-    Ми знаємо, що у Вашому житті було багато різноманітних фестивалів і яскравих виступів. Але впевнені, що були особливі, такі, які запам’яталися на все життя. Розкажіть про них.
-    В цьому випадку хочу розповісти про акторський досвід. Дуже запам’ятався конкурс конферансьє, де я здобула ІІ місце. Цей конкурс був незвичайним тим, що я спробувала себе не у вокальному мистецтві, а у акторському. Були дуже цікаві творчі завдання: я виконувала роль єврейської мами та так вжилася в роль, що після закінчення конкурсу ще довго не могла з неї вийти, розмовляла із специфічним акцентом, мімікою та жестикуляцією.
-    Нещодавно у Запорізькій обласній філармонії відбулася прем’єра мрійливої та трагічної історії кохання за мотивами п’єси Лесі Українки «Лісова пісня». Ви стали невід׳ємною частиною цієї вистави. Перед глядачами Ви постали в образі Мавки, відобразивши її у вокальній партії разом з партнером по дуету Миколою Квєтковим (Лукаш). Як Вам такий образ? І сама робота у досить не простому проекті?
-    Участь у подібних проектах для мене завжди дуже цікава. Образ Мавки такий неземний – дуже близький мені. А складна вокальна партія вдало підкреслює і передає усі почуття, які народжуються з цим образом. З великим задоволенням працюю у дуеті з Миколою Квєтковим, з яким у нас вже давно склався  творчий тандем. Це не перша моя акторська робота з академічним козацьким ансамблем пісні і танцю «Запорожці» та їх художнім керівником – заслуженим діячем мистецтв України Лілією Гринь Декілька років тому ми разом працювали над втіленням масштабного мистецького проекту – ландшафтної вистави за мотивами опери Семена Гулака-Артемовського «Запорожець за Дунаєм». Працювати з цим колективом для мене велика честь, з радістю продовжуватиму цю традицію.
-    Ви вже багато років працюєте у Запорізькій обласній філармонії. Нині Ви – провідний майстер сцени і одна з найяскравіших солісток. Без вашого виступу не проходить майже жодного святкового концерту. А що для Вас робота у філармонії?
-    Для мене робота у філармонії – це  і є моє життя. Це велике щастя –   дарувати людям свято музики, особливо коли відчуваєш взаємне тепло і щирість слухачів. Прекрасно – коли робота  і є улюблена справа життя. Наш колектив – це велика мистецька родина. Ми радіємо досягненням колег і підтримуємо один одного.
-    Як Ви проводите свій вільний час? Чи є він взагалі?
-    Мої близькі жартують, що бачать мене тільки сплячою вночі 
-    Яку Ви любите музику? Не для виступів, а для себе, для душі?
-    Я люблю різноманітну якісну, професіональну музику. Від класики до року.
Концертну роботу співачка вдало поєднує з викладацькою діяльністю. Вона –  викладач вокалу кафедри акторської майстерності та дизайну Запорізького Національного університету.
-    Яких основних принципів Ви дотримуєтесь навчаючи студентів?
-    Шлях до успіху пролягає через тяжку цілеспрямовану працю. Якщо хочеш досягти великих результатів – треба працювати весь час.
-    Яку пораду могли б дати починаючим співакам?
-    Сміливо йти вперед і кожного разу ставити перед собою нові цілі.
Попри активну творчу діяльність та велику зайнятість Юлія встигає приділяти увагу сім׳ї: разом з чоловіком виховує двох синів, які, звісно ж, є найбільшими шанувальниками таланту та надійною підтримкою.
-    Ви щаслива жінка? Що для Вас справжнє щастя?
-    Звісно я щаслива. Для кожної жінки – найголовніше це її родина. І я не є виключенням: в першу чергу я дружина та мама і моя сім׳я – це моє найголовніше натхнення. Я люблю, значить я живу, я живу значить – співаю.
-    В чому, на Вашу думку, запорука успіху для артиста? В чому Ваш секрет?
-    Треба завжди прагнути  до нових вершин. Бути вимогливою до себе та відповідальною. Якщо ти вважаєш, що досяг всього – то помер, як артист. А ще треба  щиро віддавати своє тепло та любов глядачам, вони завжди відчувають фальш.
-    Ви – володарка яскравого за тембром голосу, діапазон якого дозволяє виконувати твори як класиків, так і сучасних композиторів. Розкажіть, чим будете радувати й дивувати гостей на творчому вечорі?
-    Концерт буде досить різноплановим. Кожен глядач отримає задоволення залежно від своїх смаків та уподобань. Так у супроводі струнного квартету та фортепіано слухачі зможуть насолодитися творами класиків: аріями із оперет «Бал в Савої» П. Абрахама, «Весела вдова», «Джудітта» Ф. Легара та опер «Богема», «Джанні Скіккі» Дж. Пуччіні, «Кармен» Ж. Бізе, «Поргі і Бесс» Дж. Гершвіна. Виконаю українські популярні композиції разом із ансамблем бандуристів «Божена», художній керівник – заслужена артистка України Ольга Беженарь. Цікавою стане спільна робота із артисткою оригінального жанру Мариною Євченко та саксофоністом Ярославом Ніколаєвим. У концерті будуть брати участь й мої колеги – Микола Квєтков та Вікторія Шестакова. У завершальній частині програми прозвучить блок сучасних естрадних цікавинок, до якого ввійдуть такі хіти, як «Nothing»,The Show Must Go On», «Vivo per lei» тощо. І обов׳язково на глядачів чекає великий сюрприз, але  для всіх він залишиться в таємниці до самої прем’єри.
-    Що хотілося б побажати своїм слухачам?
-    Хочу побажати всім найголовнішого: міцного здоров׳я, щастя, взаємної любові, натхнення та духовної краси, яку може дарувати тільки прекрасна музика. Тож, з радістю на нетерпінням чекаю на всіх у концертному залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії 23 березня о 18.00! Обіцяю, що наша зустріч буде незабутньою!
В свою чергу, колектив Запорізької обласної філармонії зиче Юлії, щоб життя супроводжувалося бурхливими оплесками шанувальників, любов наповнювала серце, а Музи завжди були прихильними!

Опубліковано в Новини