Фільтрувати матеріали за датою: лютого 2022 — Запорізька обласна філармонія

В Україні запроваджено воєнний стан. Наразі, у Запорізькій обласній філармонії скасовано проведення усіх заходів. Квитки залишаються дійсними. Слідкуйте за оновленнями. Віримо в українську армію, зберігаємо спокій та єднаємося заради України!

Україна переможе! Слава Україні!

Опубліковано в Афіша

  Мистецтво у всіх своїх проявах – це можливість творців розкрити себе та доторкнутися до найтонших струн душі глядача, а Музика – один з найяскравіших виглядів мистецтв, яка спроможна розраджувати, надавати сили та надихати. І як художник малює пензлем портрети на полотні, так і композитори створюють неповторні образи у своїх музичних творах.

  23 лютого  у Запорізькій обласній філармонії в рамках творчого проєкту «Мистецькі зустрічі» відбудеться прем'єра програми «Портрет, написаний голосом».  

   Ця музична зустріч з поціновувачами справжнього мистецтва – перший концерт великого циклу під одноіменною назвою «Портрет, написаний голосом». У програмі слухачі почують твори А. Дворжака, Фр. Шуберта, Г. Доніцетті, Й. Штрауса та майже невідому вокальну лірику Е. Шоссона, Г. Вольфа, Р. Франца та інших композиторів у виконанні провідних артистів філармонії Вікторії Шестакової, Миколи Квєткова, Тетяни Лаврик, Євгена Ковалевського та молодих виконавців з м. Дніпро – Наталії Апостолової,Карина Верезуб та Даніїла Риндіна. Партії фортепіано виконують Євгенія Величко, Світлана Зеленська та Марія Гаркуша. Ведуча програми – Анна Миронова. Авторка проєкту – лауреат міжнародних конкурсів, музичний керівник Запорізької обласної філармонії Оксана Гопка.

  Кохання, віра, роздуми про буденність життя, пристрасть, внутрішні переживання ліричних героїв – така різнобарвна палітра емоцій у програмі концерту, тож кожен гість знайде щось близьке для себе в цих музичних виступах.  

  Завітайте до концертного залу імені М.І. Глінки 23 лютого о 18.00 і отримайте справжню насолоду від професійного музичного мистецтва!

Опубліковано в Афіша

  Академічний симфонічний оркестр та диригент оркестру, лауреат міжнародних конкурсів Надія Другова запрошують всіх шанувальників класики до «Музичної подорожі з симфонічним оркестром»!

    Під чаруючі звуки скрипок, віолончелей, флейт, кларнетів глядачі перенесуться до самих музичних країни світу: Франції, Італії, Аргентини, Німеччини та познайомляться з шедеврами відомих композиторів різних епох.

   Маленькі слухачі дізнаються історію танців, які є найбільш популярними серед мешканців різних країн світу, стануть активними учасниками та навіть переможцями конкурсів від музикантів оркестру!

  20 лютого, 12.00! Концертний зал імені Глінки! Дивовижний світ класичної музики у музично-пізнавальній програмі для всієї родини!

Опубліковано в Афіша
П'ятниця
18
лютого
18:00

ЗАНАДТО ОДРУЖЕНИЙ ТАКСИСТ

Рей Куні

Такої міжнародно – смішної п’єси не було вже давно. Навіть важко собі уявити, що стримані жителі туманного. 

Альбіону можуть так сміятися, та ще над самими собою. Це комедія положень, захоплююча та звеселяюча, бо ніколи не відомо, який ще сюрприз уготований героям долею, як безневинна інтрижка може перерости у 

скандал. Головне, не допустити, щоб все таємне раптом стало явним, тим більше, що нікому з дійових осіб цього не хочеться: ні самому таксистові Джону Сміту, ні його дружинам, Мері і Барбарі, та й усім оточуючим.

Несподівані повороти у сюжеті, смішні витівки та репліки, швидка зміна дії – все це створює атмосферу веселощів, а для глядачів – гарний настрій.

Жанр: суперкомедія

Тривалість: 2 години 25 хвилин

Мова: російська

Режисер-постановник – Жан Мельников, народний артист України

Дійові особи та виконавці:

ДЖОН СМІТ, таксист – Арсен Босенко, заслужений артист України; Влад Лебедєв

МЕРІ СМІТ –  Нінель Амутних

БАРБАРА СМІТ –  Олена Попова

СТЕНЛІ ПОУНІ –  Андрій Мельников, заслужений артист України ;  Валерій

Зубчик ,  Олександр Плахтій

ТРАУТОН, інспектор поліції –   Євген Звягін

ПОРТЕРХАУС, інспектор поліції –  Євген Мазур

БОББІ ФРАНКЛІН –  Олексій Кириченко

РЕПОРТЕРКА –  Олександра Верстюк ,  Юлія Новікова

БАКСТЕР, інспектор поліції – Ярослав Савченко

Опубліковано в Афіша

       Вольфганг Амадей Моцарт – одна з найшанованіших і найзагадковіших постатей музичного світу. Про його життя існує чимало фактів і безліч питань, які й досі викликають інтерес у публіки. Наприклад: Моцарт – вундеркінд, який писав музику з чотирьох років? Чи правда, що він був європейською суперзіркою, але витрачав весь свій статок на перуки та жінок? Та взагалі, крав чужі ідеї? А «Реквієм» написав, передчуваючи свою смерть? На ті питання є відповіді у колективу філармонії.

19 січня у Запорізькій обласній філармонії в рамках творчого проєкту «Мистецькі зустрічі» відбудеться прем'єра концертної програми «Легенди про генія. В.А. Моцарт», в якій прозвучать твори великого композитора епохи класицизму та відкриються деякі таємниці.

Цього вечора слухачі почують найпоширеніші легенди про генія Вольфганга Амадея Моцарта та дізнаються, які з них правдиві. Прекрасні твори митця гостям концерту подарують артисти філармонії Юлія Якса (сопрано), Микола Квєтков (тенор), Тетяна Лаврик (сопрано), Вікторія Шестакова (сопрано), Євген Ковалевський (тенор), Володимир Галіченко (скрипка), Світлана Зеленська (фортепіано), Іоланта Дамаскіна (фортепіано), Євгенія Величко (фортепіано).

Запрошуємо всіх 19 січня о 17.00 завітати до концертного залу імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії та відкрити для себе нового Моцарта.

Опубліковано в Афіша
Вівторок
15
лютого
19:00

ЧОРНИЙ КВАДРАТ "ПРАВО НА ЛІВО"

Праворуч підеш – коня втратиш, ліворуч підеш – дружину знайдеш або сам пропадеш. Вже ніхто й не пригадає точно, що стверджує «народне графіті». Але суть залишається незмінною – з тих чи інших причин ми завжди стоїмо перед вибором і ставимо собі питання: навіщо мені потрібен цей вибір? Чи можу я обійтися без нього? Які наслідки цього вибору для мене і моїх близьких? Чи дійсно у мене все в порядку, якщо я вимушений обирати чи… я намагаюсь обманути себе?

Якщо вам на думку вже прийшла ситуація з вашого життя чи з життя ваших знайомих, не поспішайте відповідати. Пропонуємо разом пошукати рішення в нашій новій ексцентричній комедії. Так-так, саме комедії! Адже ви пам’ятаєте, що «найбільші дурниці у світі робляться з серйозним виразом обличчя».

Опубліковано в Афіша
Понеділок
14
лютого
19:00

У РИТМІ ФЛАМЕНКО

Опубліковано в Афіша
Неділя
13
лютого
19:00

TENORS BEL'CANTO (ТРИ ТЕНОРА)

Вони вміють виконувати популярні пісні так само професійно, як співають оперні партії. Здається, їм підвладні всі жанри, а акторської майстерності можуть позаздрити навіть театральні актори. Але повторити виступ Tenors Bel'canto практично неможливо. Його можна тільки побачити і почути. Вас чекають світові хіти, кращі українські пісні і шедеври оперної музики.

Щоб потрапити на концерт 13 лютого о 19:00 Tenors Bel'canto в КЗ ім. Глінки м.Запоріжжя, купуйте квитки на нашому сайті. Ціна квитків від 250 до 440 гривень. Ще більше концертів шукайте в афіші на нашому сайті.

Склад квартету:

Василь Понайда - соліст Львівської обласної філармонії, тенор

Роман Трохимук - соліст Львівського Національного театру опери і балету, тенор

Тарас Глова - студент Національної музичної академії ім. Лисенка м.Львів, тенор

Роман Антонюк - соліст Державної чоловічої капели ім. Леся Ревуцького., м. Київ, баритон

Опубліковано в Афіша

Увага! Супер новина!

Відтепер у Запорізькій обласній філармонії джаз не тільки для дорослих, а й для малят.

Полюбити джаз можна у будь-якому віці, а в дитинстві знайомство з цією музикою стає особливо яскравою подією. Досвідчені музиканти чудово знають, що діти по-особливому сприймають новий музичний напрямок, і дуже важливо вміти правильно його піднести. Щоб підтримувати щирий інтерес маленьких слухачів, став розвиватись джаз для дітей – з'явилися різні програми та заходи.

13 лютого в рамках мистецького проєкту «Філармонія - дітям» відбудеться прем'єра концерту «Джаз Smile» від джаз-квартету під керуванням Юрія Крюкова!

У програмі прозвучить веселий джаз для діток і улюблені мелодії із популярних мультфільмів студії Дісней «101 далматинець», «Білосніжка і семеро гномів», «Аліса у Країні Чудес», «Троє поросят» та інші! Кожна композиція представлена в доступній формі  в супроводі цікавих історій.

Ніхто не нудьгуватиме ні хвилини! Дітям джаз подається в ігровій манері, яка відразу ж викликає зацікавленість та захоплення. Разом з музикантами дітлахи познайомляться із різними музичними інструментами, основами джазу і зможутьосягнути багато нюансів цього жанру.

Гарну музику й веселий настрій маленьким гостям даруватимуть учасники бенду – Тарас Пацернюк (труба), Валерій Карпенко (бас-гітара), Сергій Хміров (ударні), керівник Юрій Крюков (фортепіано, електропіано). Яскравими образами програму прикрасять – тендітна співачка філармонії Поліна Гонтарь, віртуози Тимофій Фуклєв (флейта) і Валерій Авдієвський (саксофон-альт, саксофон-баритон).

Подаруйте своїй дитині любов до джазу, мистецтва і незабутню подорож у світ музики! 

Програма рекомендована для учнів музичних шкіл та закладів естетичного виховання.

Опубліковано в Афіша

Шановні глядачі!

Концерт академічного симфонічного оркестру,

запланований на 11.02.2022,

ВІДБУДЕТЬСЯ

05 березня 2022 року о 18.00

з програмою"THE BEST FOR WOMEN"

Квитки, придбані на концерт 11.02.2022

ДІЙСНІ 05.03.2022  

Приносимо вибачення за незручності.

Опубліковано в Афіша
Сторінка 1 із 2