Фільтрувати матеріали за датою: січня 2022 — Запорізька обласна філармонія

БУДЬМО КОЗАКАМИ!

Музична програма для дітей

Академічний козацький ансамбль пісні і танцю"Запорожці"

       Анімаційна програма, веселі пісні, запальні танці, цікаві сюжетні замальовки,інтерактивні ігри у яскравій, динамічній програмі "Будьмо козаками"!

     Юні глядачі відчують себе справжніми козаками та козачками, поринуть в атмосферу національного духу і стануть безпосередніми учасниками театралізованого дійства.

     Гарний святковий настрій та позитивні емоції гарантовані усім: батькам, бабусям, дідусям та звичайно ж - дітлахам!

Опубліковано в Афіша
Субота
29
січня
19:00

HARRY POTTER - МУЗИКА З ФІЛЬМІВ

29 січня у Запоріжжі в Концертному залі обласної філармонії відбудеться яскрава подія для фанатів Гаррі Поттера та поціновувачів хорошої музики. Глядачі матимуть можливість почути наживо композиції з усіх фільмів про найвідомішого у світі чарівника у виконанні Національного академічного духового оркестру України.

В цей затишний зимовий вечір відвідувачі концерту відправляться в музичну подорож у чарівний світ сповнений неймовірних пригод та магії де кожна дрібниця дорога серцю.

29 січня 19:00 Запорізька обласна філармонія

Концерт відбудеться з дотриманням усіх карантинних обмежень.

Опубліковано в Афіша

Класична музика – чарівна скарбниця насолоди та гармонії, але інколи композитори минулого вміли дивувати публіку незвичайними епатажними музичними прийомами та гумористичними знахідками.

        28 січня академічний симфонічний оркестр Запорізької обласної філармонії представляє своїм шанувальникам прем'єрний концерт «Симфонічні сюрпризи». За диригентським пультом – лауреат міжнародних конкурсів Надія Другова.

У програмі прозвучить відома симфонія Й. Гайдна № 94 («Сюрприз»), яка виблискує гумором та неперевершеними мелодіями. Увертюра до опери «Семіраміда» Дж. Россіні полонить глядачів каскадом неперевершених музичних тем. Всіх зачарують і контрасти – від трагічних образів п'єси Вольтера до характерного для композитора оптимізму – лише кілька тактів.

        Симфонічна картина «Поргі та Бесс» американського композитора Дж. Гершвіна – одна з перлин музики ХХ століття за мотивами однойменної опери. Щасливчики-слухачі мають змогу почути справжні хіти - знайомі та улюблені мелодії короля джазу.

Чекаємо запоріжців та гостей міста у концертному залі імені М.І. Глінки 28 січня о 18.00

Опубліковано в Афіша
Середа
26
січня
19:00

РІЗДВЯНА НІЧ

Хореографічна вистава «Різдвяна ніч» змусить поринути глядача в атмосферу українського села, його колориту та вірувань, задуматись над темою особистого щастя, яке часто знаходиться поряд з нами, а ми його шукаємо десь за обрієм.

Народна та сучасна хореографія з елементами фольклору, модернова постановка та музика українських композиторів Ігоря Поклада та Євгена Станковича не залишать нікого байдужим під час вистави.

Опубліковано в Афіша

Композитор Ігор Поклад – живий класик сучасної української пісні. Більшість його пісень вже давно стали народними. Достатньо назвати такі пісні, як: «Ой, летіли дикі гуси», «Скрипка грає», «Кохана», «Чарівна скрипка», «Тече вода», «Зелен клен», «Хай щастить вам, люди добрі!» та багато-багато інших. Ці пісні по праву увійшли в Золотий фонд української естради.

У концертній програмі, присвяченій ювілею композитора І. Поклада запоріжці та гості міста зможуть почути улюблені пісні у виконанні солістів Запорізької обласної філармонії.

Опубліковано в Афіша
Вівторок
25
січня
19:00

БУДЬТЕ ЯК ВДОМА!

Ада Роговцева - жива легенда української сцени, знову і знову радує шанувальників своїм яскравим талантом.

Режисер вистави, дочка Ади Миколаївни - Катерина Степанкова, учениця Романа Віктюка та Петра Тодоровського.

П'єса Жан-Марі Шевре «Squat» (в українській сценічній версії - «Будьте як вдома») досить відома в Європі. У 2000-му автор отримав за свій твір спеціальну премію ООН. Він був також номінований на вищу театральну нагороду Франції - премію «Мольєр» саме за цю історію.

Тема міжнаціональних відносин сьогодні особливо хвилює світ. Це також тема єдиного дому яким нарешті і має стати для кожного з нас, так і для персонажів конкретної п'єси наш досить обмежений «земний простір». Простір, який для одних визначається державними кордонами. А для інших - стінами паризької квартири, де і живуть герої вистави, Вирішуючи свої то складні, то «прості» людські взаємини.

Пара молодих емігрантів - араб Самір та полячка Бася - випадково опиняються у великій квартирі в центрі Парижа. Так само випадково в їхнє життя входять дві літні французькі леді - Жанн і Марівонн... Останню і грає в спектаклі Ада Миколаївна Роговцева. Зіткнення двох світів, поєдинки різних ментальностей, взаємодія контрастних характерів - саме в цьому «пружина» цієї комедийної і водночас драматичної сповіді.

В одній з головних ролей - Ахтем Сейталбаєв (він в ролі араба Саміра), на сьогодні одна з найяскравіших зірок столичної театральної сцени і українського кінематографа.

У виставі «Будьте, як вдома» також зайняті провідні актори київських театрів і кіно Галина Корнєєва, Заслужена артистка України Світлана Орліченко, Ольга Атанасова, Владислав Никитюк, Павло Лі.
Вистава російською мовою

Опубліковано в Афіша

 МУЗИКА ПРИРОДИ

Академічний симфонічний оркестр

Диригент - Надія Другова

Природа і музика. Вони завжди поруч. Саме природа і її краса надихає композиторів на створення дивовижних музичних шедеврів.

  Шелест листя, пташині голоси, плескіт хвиль, гуркіт грому - все це можна передати барвами музики.

    Відомі композитори блискуче змалювали дивовижні голоси природи: їхні твори стали класикою музичного пейзажу.      

  У виконанні академічного симфонічного оркестру прозвучать твори М.Римського-Корсакова, О.Респігі, А.Вівальді, П.Чайковського, М.Мусоргського.

Каса: 236-44-67

Телефон для довідок: 236-44-85

filarmonic.zp.ua

Опубліковано в Афіша

     Чудовий світ класичної музики дивовижний і захоплюючий! Живе виконання відомих творів зарубіжних і вітчизняних композиторів нададуть дітям творчої енергії, натхнення та розширять кругозір.

Знайомство з шедеврами світової класики, інструментальними і танцювальними жанрами, музичними інструментами та їх неповторним звучанням.

Ми відкриємо юним меломанам нові сторінки творчості та краси мистецтва, чудовий світ класичної музики - дивовижний і захоплюючий!

Опубліковано в Афіша

Новорічні свята продовжуються!

Запорізька обласна філармонія спільно із Всеукраїнською федерацією «Спас» запрошує усіх мешканців славної козацької столиці на яскраве Козацьке фольклорне свято Вертепів.

Мистецький захід проводиться з метою популяризації української національної культури, відродження та розвитку традиційних обрядових дійств українського народу.

У програмі свята: українські народні пісні та запальні танці у виконанні академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» Запорізької обласної філармонії, художній керівник та головний хормейстер – заслужений працівник культури України Сергій Черногор, а також показові виступи вихованців шкіл козацького бойового мистецтва «Спас» і творчих колективів міста Запоріжжя.

Ми будемо раді бачити всіх наших друзів у себе в гостях!

Свято відбудеться у концертному залі імені М.І.Глінки 15 січня 2022 року о 12.00 із дотриманням карантинних норм.

Опубліковано в Афіша
Сторінка 1 із 2