Фільтрувати матеріали за датою: Середа, 26 січня 2022 — Запорізька обласна філармонія
Середа
26
січня
19:00

РІЗДВЯНА НІЧ

Хореографічна вистава «Різдвяна ніч» змусить поринути глядача в атмосферу українського села, його колориту та вірувань, задуматись над темою особистого щастя, яке часто знаходиться поряд з нами, а ми його шукаємо десь за обрієм.

Народна та сучасна хореографія з елементами фольклору, модернова постановка та музика українських композиторів Ігоря Поклада та Євгена Станковича не залишать нікого байдужим під час вистави.

Опубліковано в Афіша

Ігор Поклад – однин із найпопулярніших українських композиторів, народний артист України, лауреат Шевченківської премії, член Національної спілки композиторів України, нині – Герой України! Пісні Маестро знає не одне покоління українців, та його ім'я, як і музика, відомі далеко за межами нашої держави. Він подарував світові сотні душевних творів, якими захоплюються цінителі гарної музики на всій планеті.
10 грудня минулого року Ігорю Дмитровичу виповнилося 80! На жаль, через карантинні обмеження, концертна програма, присвячена композитору не змогла пройти 1 грудня, але 26 січня в рамках творчого проєкту «Мистецькі зустрічі» Запорізька обласна філармонія все ж таки презентувала запоріжцям і гостям міста вечір справжньої музичної насолоди. Концертна програма була пронизана теплом, сердечністю й глибокими почуттями. Артисти філармонії виконали пісні, що вже стали майже народними та по-праву увійшли до Золотого фонду української естради: «Ой, летіли дикі гуси», «Скрипка грає», «Кохана», «Чарівна скрипка», «Тече вода», «Зелен клен», «Моя Україна» та багато інших. Майже всі пісні слухачі з задоволенням співали разом із артистами.

Свій талант, професійне виконання, щирість і красу музики подарували – лауреат премії імені І. Паторжинського Українського фонду культури Юлія Якса, Микола Квєтков, лауреати міжнародних конкурсів Володимир Галіченко, Анастасія Литвин, Тетяна Лаврик, Богдан Хижняк, Станіслав Шинкаренко (ударні), концертмейстери – Світлана Зеленська (фортепіано), Дмитро Саверов (контрабас).
Публіка дякувала артистам за емоційну віддачу, позитивний настрій та відверто насолоджувалася улюбленою музикою, що розкривала душу й навіювала приємні спогади.

Захід пройшов із дотриманням всіх карантинних вимог.

Більше фото за посиланням: http://bit.ly/3IEU613

Опубліковано в Новини

Композитор Ігор Поклад – живий класик сучасної української пісні. Більшість його пісень вже давно стали народними. Достатньо назвати такі пісні, як: «Ой, летіли дикі гуси», «Скрипка грає», «Кохана», «Чарівна скрипка», «Тече вода», «Зелен клен», «Хай щастить вам, люди добрі!» та багато-багато інших. Ці пісні по праву увійшли в Золотий фонд української естради.

У концертній програмі, присвяченій ювілею композитора І. Поклада запоріжці та гості міста зможуть почути улюблені пісні у виконанні солістів Запорізької обласної філармонії.

Опубліковано в Афіша