Фільтрувати матеріали за датою: травня 2021 — Запорізька обласна філармонія

30 травня Запорізька обласна філармонія запрошує всіх поціновувачів джазу на прем'єру музичної програми «ALL ABOUT JAZZ» у виконанні   джазового квартету! До складу колективу увійшли артисти філармонії: Тарас Пацернюк (труба), Артем Крамаренко (контрабас), Віталій Мартиненко (ударні), керівник Юрій Крюков (фортепіано, електропіано).Солісти – справжня чарівниця, провідний майстер сцени Юлія Якса (сопрано) та харизматичний артист академічного симфонічного оркестру Тимофій Фуклєв (флейта). Колектив має індивідуальну манеру виконання та з успіхом популяризує джазову культуру.

Джаз – унікальний музичний напрямок із більш ніж сторічною історією. Ще на початку свого зародження він швидко увійшов у моду, завоював популярність і підкорив меломанів по всьому світу. Сьогодні джаз найшов своє місце і в серцях тисяч українців. Запальний і ритмічний, вишуканий і стильний, загадковий і непередбачуваний – він поєднує у собі цілий світ.У ньому злилися європейська гармонія, європейсько-африканська мелодія і африканський ритм.

Яскраві й талановиті музиканти подарують вам чарівний вечір джазу. У програмі сучасні джазові композиції Телоніуса Монка, Дюка Еллінгтона, Чіка Коріа, Ерні Крівда, Фредді Хаббарда та інших. Музика у стилях свінг, бі-боп та сальса об’єднається у незабутньому концерті.

Запрошуємо стати частиною музичної культури світу і відчути справжню мистецьку насолоду.

Зустрінемось 30 травня о 18:00 у концертному залі імені М.І. Глінки!

Опубліковано в Афіша

Шановні глядачі!

Музичну програму "Весняні розваги"

Академічного козацького ансамблю пісні і танцю "Запорожці"

30 травня 2021 року, 12.00

ВІДМІНЕНО

Придбані квитки можна повернути у касу концертного залу імені М.І.Глінки Запорізької обласної філармонії

Приносимо вибачення за незручності.

Опубліковано в Афіша

Дитинство – найсвітліша пора життя кожної людини, час мрій та радісних миттєвостей! Кожна дитина заслуговує на щасливе дитинство, в якому поруч з ним найрідніші люди, які дарують багато любові, щастя, добра, щедрості та ласки! Дорослі повинні щодня зігрівати дітлахів теплом і робити все можливе аби їх мрії втілювалися у життя.

Тож, 30 травня, напередодні Міжнародного дня захисту дітей, Запорізька обласна філармонія запрошує малят до чарівної Країни мрій!

В рамках мистецького проєкту «Філармонія - дітям» академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» під керуванням заслуженого діяча мистецтв України Лілії Гринь, за участю дитячих творчих колективів міста, презентує маленьким глядачам дитячу музично-розважальну програму «Країна Мрій». Вона межує з Країною Казок, Країною Чудес, омивається океаном бурхливої Фантазії. Країна Мрій - це планета Дитинства. Діти усього світу населяють цю планету, а столиця Країни Мрій - Місто Друзів!

В програмі на дітей чекає багато приємних зустрічей - тут улюблені пісні й запальні танці, сюрпризи та цікаві несподіванки, а приємні враження та позитивні емоції залишаться в серці кожної дитинки.

Чекаємо на тебе 30 травня о 12.00 в «Країні Мрій» Запорізької обласної філармонії, наш маленький глядачу!

Опубліковано в Афіша

Закриття 64 симфонічного сезону

АКАДЕМІЧНИЙ СИМФОНІЧНИЙ ОРКЕСТР

Соліст – лауреат міжнародних конкурсів Олександр Михайлов (віолончель, Швейцарія)

Головний диригент – народний артист України

ВЯЧЕСЛАВ РЕДЯ

Закриття симфонічного сезону – це завжди яскрава та визначна подія!

         Цьогоріч академічний симфонічний оркестр під керуванням народного артиста України Вячеслава Реді завершує 64 симфонічний сезон справжніми музичними перлинами.

У першому відділі програми прозвучить Симфонія № 2 Йоганнеса Брамса. Твір написаний у найкращих традиціях віденського класицизму, однак музика твору настільки насичена романтичними, світлими та пейзажними образами, що її називають справжньою “симфонією радості”.  

У другому відділі програми прозвучить Концерт для віолончелі з оркестром Антоніна Дворжака - один з найяскравіших зразків цього жанру.

         Сам композитор сказав про нього так: «Цей концерт значно перевершує обидва мої концерти, як скрипковий, так і фортепіанний. Він приносить мені величезну радість, і, думаю, я не помилюся в його оцінці». Соліст — лауреат міжнародних конкурсів Олександр Михайлов (Швейцарія).

Олександр Михайлов-випускник спеціалізованої музичної школи імені Столярського в Одесі, Вищих шкіл мистецтв м. Берн та Цюріх (Швейцарія), лауреат чисельних міжнародних конкурсів у Німеччині, Франції, Італії, Швейцарії, Україні та інших країнах.

Цікаво, що зірковий шлях музиканта розпочався саме у Запоріжжі. Юний музикант завоював Гран-прі міжнародного конкурсу-фестивалю “Акорди Хортиці”.

Наразі, Олександр веде активну гастрольну діяльність, концертує як соліст з відомими оркестрами світу, є учасником багатьох ансамблів та джазових колективів.

         Шановні друзі! Запрошуємо вас  29 травня о 18.00 до концертного залу імені М.І.Глінки Запорізької обласної філармонії на Закриття 64 симфонічного сезону!

ПРОГРАМА

Закриття 64 симфонічного сезону

29 травня 2021

1 відділ

Й. Брамс. Симфонія №2

2 відділ

А.Дворжак. Концерт для віолончелі з оркестром

Соліст — лауреат міжнародних конкурсів Олександр Михайлов(Швейцарія).          

Опубліковано в Афіша

Солістка Віденської опери ВІКТОРІЯ ЛУК'ЯНЕЦЬ

Академічний симфонічний оркестр

Головний диригент - народний артист України ВЯЧЕСЛАВ РЕДЯ

Концерт академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії — завжди яскрава та грандіозна подія у мистецькому житті Запоріжжя. На сцені концертної зали імені Глінки Запорізької обласної філармонії виступить народна артистка України, солістка Віденської опери Вікторія Лук’янець.

Вже багато років співачка виступає на головних оперних сценах світу: Метрополітен-опера в Нью-Йорку, Ла Скала в Мілані, Королівський театр Ковент-Гарден у Лондоні, Опера Бастилія в Парижі та ін. У репертуарі співачки — шедеври світової класики та твори українських композиторів.

Відомий італійський режисер Франко Дзефіреллі назвав імена «трьох великих Травіат». Одна з них - Вікторія Лук'янець.

В концертній програмі у виконанні Вікторії Лук'янець та академічного симфонічного оркестру прозвучать арії з опер В. А. Моцарта, Дж. Россіні, Дж.Верді.

Опубліковано в Афіша

    27 травня 2021 року о 18.00 у концертному залі імені М.І.Глінки відбудеться концертна програма творчих колективів – учасників Всеукраїнського патріотично-мистецького проєкту «Армія з народом».

Мета проєкту – через засоби культури і мистецтва зміцнення авторитету та іміджу Збройних Сил України в суспільстві, демонстрація єдності Українського війська та цивільного населення, військово-патріотичне виховання молоді.

   У проекті беруть учать; заслужений академічний ансамбль пісні і танцю Збройних Сил України (м.Київ), заслужений академічний зразково – показовий оркестр Збройних Сил України (м.Київ), військово-музичний центр Сухопутних військ Збройних Сил України (м. Чернігів), Центр військово – музичного мистецтва Повітряних Сил Збройних Сил України (м. Вінниця), Центр військово – музичного мистецтва Військово – Морських Сил Збройних Сил України (м. Одеса), концертний оркестр Військової академії (м. Одеса).

Опубліковано в Афіша

Таємниці скрипки

Музична програма артистів обласної філармонії

Ніжна й пристрасна, сильна й граційна, схожа на тендітну дівчину. ЇЇ голос полонить з першої ноти. Вона – скрипка… Цариця музики. Винайдена на межі XVI-XVII ст. вже через 30-50 років вона стала найпопулярнішим інструментом. У різні часи музику для скрипки писали найвизначніші західноєвропейські композитори, а також українські автори. Фортепіано… мелодійне й багатогранне. Їх поєднання створює новий, захоплюючий сюжет.

Музична програма «Таємниці скрипки» - це віртуозне поєднання двох найпопулярніших класичних інструментів – скрипки та фортепіано. Творчий інструментальний дует солістів філармонії, лауреатів міжнародних конкурсів Володимира Галіченка (скрипка) та Іоланти Дамаскіної (фортепіано) запрошує вас до подорожі яскравим світом неймовірно безмежних мотивів.

Всім шанувальникам мистецтва артисти подарують вишукані твори Йогана Себастьяна Баха, Людвіга ван Бетховена, Ніколо Паганіні, Антоніо Вівальді, Мирослава Скорика та інших.

Завітайте до Запорізької обласної філармонії та отримайте справжню естетичну насолоду від чарівних мелодій!

Опубліковано в Афіша
Понеділок
24
травня
19:00

КРАЩІ ХІТИ 80-Х - 90-Х

Кращі хіти 80-х та 90-х - це відмінна можливість зануритися в минуле і насолодитися найяскравішими хітами кінця минулого століття.

Ви почуєте виконання таких пісень як:

Ottawan - D.I.S.C.O , Boney M - GOTTA HOME , Ace Of Base - BEAUTIFUL LIFE , Мираж - Музыка нас связала,

Юрій Антонов - Я вспоминаю , Modern Talking- YOU'RE MY HEART , Юрій Шатунов - "Белые розы", Shocking Blue- VENUS ,

Ротару- Червона Рута , Ротару - Край , Добринін - Прощай.

Опубліковано в Афіша

Прем'єра!

LOVE&JAZZ

у музичному проєкті "PIANO FOREVER"

фортепіанний дует

Ілона Турчанінова (заслужена артистка України) та Андрій Нетреба

  Блискучі піаністи, життєстверджуючий дует, зіграність, що дає враження, ніби за роялем тільки один виконавець, чудова техніка у поєднанні з поетичною витонченістю - всі ці епітети відносяться до музичного тандему Ілони Турчанінової та Андрія Нетреби - одного з найбільш захоплюючих дуетів на сучасній сцені.

  23 травня 2021 року відомі виконавці - артисти Запорізької обласної філармонії Ілона Турчанінова та Андрій Нетреба в рамках музичного проєкту "PIANO FOREVER" презентують нову, креативну музичну програму "LOVE&JAZZ".

  У програмі прозвучить популярна класика та джазові композиції для двох фортепіано та чотирьох рук у сучасних обробках, імпровізації на теми творів Е. Гріга, С. Рахманінова, М.Римського-Корсакова, Н.Паганіні, Дж. Россіні, І.Альбеніса, А. Шнітке, Б. Єванса, Д. Брубека, М. Леграна, а також запальні народні мексиканські та португальські мелодії.

  Разом із професійним, віотуозним виконанням артисти подарують вам свою любов, майстерність і талант!

  Не пропустіть! "LOVE&JAZZ" 23 травня, 18.00, концертний зал імені М.І.Глінки Запорізької обласної філармонії.

Опубліковано в Афіша

   Музика – це надзвичайне, дивовижне, прекрасне мистецтво. Вона може передавати різноманітні образи, почуття, барви, в одну мить перенести в події минулого і повернути до сучасності. Юні шанувальники філармонійного мистецтва познайомляться з таким поняттям як «програмна музика», наочно впевнившись у взаємодії між собою всіх видів мистецтва. Слухачі дізнаються який задум, зміст та літературний сюжет вклали композитори у свої твори, що хотіли донести до майбутніх поколінь, а також зможуть пофантазувати самі, слухаючи чарівну музику. У концерті прозвучать світові музичні шедеври А. Вівальді, Е. Гріга, Ф. Шуберта, маловідомі, але не менш цікаві композиції Ф. Куперена, К. Дебюсі, Г. Малера, кращі зразки української музики, зокрема твори М. Скорика.

    Артисти Запорізької обласної філармонії - лауреати міжнародних конкурсів Володимир Галіченко, Іоланта Дамаскіна, Поліна Гонтарь, Вікторія Шестакова, Тимофій Фуклєв подарують вам насолоду від звучання прекрасної музики. Ведуча програми - Юлія Нестеренко

Опубліковано в Афіша
Сторінка 1 із 2