Фільтрувати матеріали за датою: Субота, 29 травня 2021 — Запорізька обласна філармонія

Ось і добіг кінця 64-й симфонічний сезон у Запорізькій обласній філармонії.

Для академічного симфонічного оркестру, це був сповнений різнопланових мистецьких проєктів і незабутніх моментів сезон.

Протягом року колектив на чолі з Маестро співпрацював із запрошеними всесвітньовідомими солістами, дивував новими програмами та дарував запоріжцям чимало неперевершених святкових концертів.

Не зраджуючи традиціям, на закриття симфонічного сезону академічний симфонічний оркестр під керуванням народного артиста України Вячеслава Реді підготував для своїх  шанувальників музику незрівнянної краси, витонченості та емоційного піднесення.

У першому відділі прозвучала Симфонія № 2 Йоганна Брамса, а у другому відділі програми пролунав Концерт для віолончелі з оркестром Антоніна Дворжака. Соліст — музикант-віртуоз, лауреат міжнародних конкурсів Олександр Михайлов (Швейцарія).

Запорізька публіка у березні цього року вже зустрічалася із талановитим музикантом. Зустріч настільки вразила і слухачів, і Маестро, що було прийняте рішення:  обов'язково повторити цей тріумф.

За підтримки генерального директора Запорізької обласної філармонії, заслуженого працівника культури України Ірини Конаревої, головний диригент академічного симфонічного оркестру В’ячеслав Редя продовжив співпрацю з талановитим віолончелістом.

Знаменне те, що зірковий шлях Олександра до вершин музичного Олімпу розпочався саме у Запоріжжі, адже у 2007 році він став володарем гран-прі Міжнародного фестивалю «Акорди Хортиці». Після цього кар’єра музиканта почала стрімко розвиватися – навчання у Вищих музичних школах Берна та Цюриха, співпраця з відомими європейськими оркестрами, гастролі світом.

Концерт для віолончелі з оркестром А. Дворжака – один з найпрекрасніших та найскладніших творів у цьому жанрі. В ньому композитор переосмислив саму суть інструменту. Завжди віолончель була суто ліричним інструментом, але Дворжак, окрім традиційної кантилени, доручив їй і героїчні теми, і віртуозні прийоми. Зі всіма можливими складнощами Олександр впорався блискуче. Більш того, вкотре вразив поціновувачів класики своєю неповторною манерою гри. Бездоганна технічна майстерність, шляхетна краса звуку, артистизм, стилістична культура, драматургічна вивіреність, емоційність, віртуозність та натхненність - це далеко не повний перелік епітетів, які притаманні манері гри Олександра Михайлова. То ж, сподіваємося, що співпраця з талановитим музикантом триватиме у наступних концертних сезонах.

Всі, без виключення, присутні в залі отримали справжнє задоволення від музичної програми, довго не відпускали виконавця, дякуючи гучними оплесками.

З радістю чекаємо на нові зустрічі у концертному залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії! 4 червня о 18.00 запрошуємо на «Концерт на біс» до закриття 81-го концертного сезону!

Опубліковано в Новини

Закриття 64 симфонічного сезону

АКАДЕМІЧНИЙ СИМФОНІЧНИЙ ОРКЕСТР

Соліст – лауреат міжнародних конкурсів Олександр Михайлов (віолончель, Швейцарія)

Головний диригент – народний артист України

ВЯЧЕСЛАВ РЕДЯ

Закриття симфонічного сезону – це завжди яскрава та визначна подія!

         Цьогоріч академічний симфонічний оркестр під керуванням народного артиста України Вячеслава Реді завершує 64 симфонічний сезон справжніми музичними перлинами.

У першому відділі програми прозвучить Симфонія № 2 Йоганнеса Брамса. Твір написаний у найкращих традиціях віденського класицизму, однак музика твору настільки насичена романтичними, світлими та пейзажними образами, що її називають справжньою “симфонією радості”.  

У другому відділі програми прозвучить Концерт для віолончелі з оркестром Антоніна Дворжака - один з найяскравіших зразків цього жанру.

         Сам композитор сказав про нього так: «Цей концерт значно перевершує обидва мої концерти, як скрипковий, так і фортепіанний. Він приносить мені величезну радість, і, думаю, я не помилюся в його оцінці». Соліст — лауреат міжнародних конкурсів Олександр Михайлов (Швейцарія).

Олександр Михайлов-випускник спеціалізованої музичної школи імені Столярського в Одесі, Вищих шкіл мистецтв м. Берн та Цюріх (Швейцарія), лауреат чисельних міжнародних конкурсів у Німеччині, Франції, Італії, Швейцарії, Україні та інших країнах.

Цікаво, що зірковий шлях музиканта розпочався саме у Запоріжжі. Юний музикант завоював Гран-прі міжнародного конкурсу-фестивалю “Акорди Хортиці”.

Наразі, Олександр веде активну гастрольну діяльність, концертує як соліст з відомими оркестрами світу, є учасником багатьох ансамблів та джазових колективів.

         Шановні друзі! Запрошуємо вас  29 травня о 18.00 до концертного залу імені М.І.Глінки Запорізької обласної філармонії на Закриття 64 симфонічного сезону!

ПРОГРАМА

Закриття 64 симфонічного сезону

29 травня 2021

1 відділ

Й. Брамс. Симфонія №2

2 відділ

А.Дворжак. Концерт для віолончелі з оркестром

Соліст — лауреат міжнародних конкурсів Олександр Михайлов(Швейцарія).          

Опубліковано в Афіша