Фільтрувати матеріали за датою: Середа, 19 травня 2021 — Запорізька обласна філармонія
Середа
19
травня

ТАНЦЕМ ДО СЕРДЕЦЬ

Танець – це нерозгадана, але всесвітньо зрозуміла мова. Вона без слів, лише віртуозністю рухів, ритму та мелодії здатна передати найпотаємніші почуття й розповісти неймовірні історії життя, яскраві та зворушливі.

Знаковим творчим колективом Запорізької обласної філармонії є академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Лілії Гринь – колектив, який поєднує у собі музичне, вокальне та хореографічне мистецтво.

19 травня у концертному залі ім. М. І. Глінки Запорізької обласної філармонії артисти дарували глядачам справжнє запальне народне свято! Концертна програма «KozakDance» пронизана національним колоритом, патріотичною тематикою та композиціями, що піднімають український дух. На початку концерту ведуча коротко розповіла про історію хореографії та її значення у мистецтві та житті людини.

Артисти балету ансамблю подарували глядачам прекрасні композиції «Класична полька», «На селі», «Ой, лопнув обруч», «Танок з кушаками», «Чорноморець іде» та багато нових, цікавих робіт. «Запорожці» підкорили гостей хореографічною майстерністю й різноманітними складними трюками, серед яких були розніжка, зворотній вітряк, народні піруети, кабріоль на одну руку, повзунець та багато інших. Для козаків танець – це не тільки гармонія рухів та пластика, а ще й своєрідне змагання у силі, вправності та творчій фантазії, що невід’ємно поєднуються з веселістю, жартами та запалом.

Програма концерту була досить насиченою і різножанровою. У виконанні ансамблю прозвучали відомі інструментальні композиції Й. Баха «Мелодія» і «Скерцо», джазові твори, українські народні та сучасні пісні. Свій талант на сцені разом з колективом продемонстрували й маленькі зірочки – учасники зразкового ансамблю танцю «Сузір'я» Запорізької школи мистецтв № 2, керівник – Алла Димова, ансамблю народного танцю «Дружба» центру творчості дітей та юнацтва Олександрівського району, художній керівник – Вікторія Оленяк, народного ансамблю естрадно-спортивного танцю «Лабіринт», керівник – Наталія Ізмайлова. Саме завдяки дітям українська народна творчість, зокрема і танець розвиваються та мають своє продовження.

Концерт подарував гарний настрій не тільки шанувальникам хореографічного мистецтва, а й всім, хто завітав на програму. Мовою мистецтва програма залучає всіх плекати наші традиції, адже українська культура несе в собі історію нашої країни, вона – самобутня й багатогранна, цікава й захоплююча.

До Міжнародного дня захисту дітей колектив підготував нову яскраву музичну програму «Країна мрій». Запрошуємо і малят, і дорослих 30 травня о 12.00 до концертного залу імені М.І. Глінки!

Опубліковано в Новини
Середа
19
травня
19:00

ЛЕЙСЯ, ПЕСНЯ! MADE IN UKRAINE

Опубліковано в Афіша

Нарешті дочекалися! З великою радістю Запорізька обласна філармонія продовжує вишукані концерти класичної музики!

19 травня в рамках творчого проєкту «Мистецькі зустрічі» у затишній камерній залі з успіхом відбулася концертна програма «Vivat, musica!».

Відомо, що людський співочий голос – це первинний музичний інструмент, дарований нам природою. Тож, саме через співаків, а також музичні інструменти та музику, яку вони виконують, разом з нами говорить Гармонія Всесвіту! У програмі прозвучали шедеври вокальної музики всесвітньовідомих композиторів Гаетано Доніцетті, Джузеппе Верді, П’єтро Маскан’ї, Джаккомо Пуччіні, Франца Шуберта та інших. В них яскраво кристалізувався стиль відомого італійського мистецтва bel-kanto, з його красою звучання, мелодичним багатством, технічною досконалістю.

Виконавці – артисти філармонії – провідні майстри сцени Юлія Якса та Микола Квєтков, Поліна Гонтарь, Вікторія Шестакова, Євген Ковалевський, показали не тільки високопрофесійне володіння голосом, а й підкорили слухачів своєю акторською майстерністю, вмінням створити найрізноманітніші за характером образи. Публіка відмітила щедру емоційну віддачу, яскравий темперамент в подачі музичного матеріалу, не тільки вокалістів, а й соліста-інструменталіста Володимира Галіченко (скрипка) та концертмейстерів Іоланти Дамаскіної і Світлани Зеленської. З особливою увагою і теплотою глядачі реагували на розповідь ведучої та автора програми – музикознавця, заслуженого працівника культури України Алли Ходакової. Завдяки професіоналізму та щирості артистів гості програми відчули ту особливу задушевність, поетичність та всю чарівність мистецтва прекрасного співу.

Наступна прем'єра в рамках творчого проекту «Мистецькі зустрічі» відбудеться 26 травня о 17.00. Запрошуємо всіх насолодитися мелодійним звучанням ніжної скрипки у концертній програмі « Таємниці скрипки».

Опубліковано в Новини

       KOZAK DANCE

Академічний козацький ансамбль пісні і танцю "Запорожці"

Художній керівник-заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь

         Запрошуємо до запального вихору танцю!

         Розмаїття танцювальної стилістики та жанровості, яскравий світ ритмів і мелодій, динамічні композиції та цікаві сюжетні замальовки в поєднанні зі звучанням багатоголосся хору та вишуканого вокалу. Запальні хореографічні «па», харизматичні сучасні ритми з елементами класичного балету.

         Відчуйте справжній запал енергії на концерті KOZAK DANCE!

Опубліковано в Афіша

Запорізька обласна філармонія продовжує радувати концертами класичної музики!

19 травня о 17.00 в рамках творчого проекту «Мистецькі зустрічі» відбудеться вишукана програма «Vivat, musica!», наповнена шедеврами вокальної музики західноєвропейських композиторів.

У програмі прозвучать Арія Даліли з опери «Самсон і Даліла» Каміля Сен-Санса, романс Надіра з опери «Шукачі перлин» Жоржа Бізе, Арія Мюзетти з опери «Богема» Джакомо Пуччіні, арія Андре Шеньє з опери «Андре Шеньє» Умберто Джордано, «Форель» Франца Шуберта та інші твори видатних митців.

Свою майстерність та витончену музику слухачам даруватимуть артисти філармонії – провідні майстри сцени Юлія Якса та Микола Квєтков, Поліна Гонтарь, Вікторія Шестакова, Євген Ковалевський. Концертмейстери – лауреат міжнародних конкурсів Іоланта Дамаскіна (фортепіано) та Світлана Зеленська (фортепіано). Автор та ведуча – музикознавець, заслужений працівник культури України Алла Ходакова.

Завітайте до концертного залу імені М.І. Глінки і відчуйте всеохоплюючу чарівну силу музики!

Опубліковано в Афіша