Фільтрувати матеріали за датою: Середа, 13 жовтня 2021 — Запорізька обласна філармонія
Середа
13
жовтня
17:00

СІМ ВІДТІНКІВ МУЗИКИ

 Відомий давньогрецький мислитель Платон писав: «Музика надихає весь світ, постачає душу крилами, сприяє польоту уяви; музика додає життя і веселість всьому існуючому... Її можна назвати втіленням усього прекрасного і всього піднесеного».

Запорізька обласна філармонія запрошує запоріжців та гостей міста поближче познайомитися із вишуканою класичною музикою! 13 жовтня о 17.00 в рамках творчого проєкту «Мистецькі зустрічі» відбудеться прем'єра програми «Сім відтінків музики», наповнена творами композиторів різних епох і стилів – від класики до сучасності, від опери, оперети, мюзиклу до пісні. В основі – музичні твори, які звеличують одну з улюблених тем в мистецтві – кохання. Завдяки цій вічній темі розкривається краса, багатогранність та виразні можливості музичного мистецтва, яке і є мовою почуттів!

У програмі прозвучать уривки з відомих і популярних опер Ж. Бізе «Кармен», В.А. Моцарта «Весілля Фігаро», Дж. Верді «Травіата», уривки з оперети І. Кальмана «Сільва», з мюзиклів Ф. Лоу «Моя чарівна Леді», Л. Уеббера «Привид опери», а також сучасні західні й українські пісні та інструментальні твори В. Глюка «Мелодія», Ф. Лея «Історія кохання». Свою майстерність та витончену музику слухачам даруватимуть артисти філармонії – лауреати міжнародних конкурсів Володимир Галіченко (скрипка), Іоланта Дамаскіна (фортепіано), Світлана Зеленська (фортепіано), Юлія Якса (сопрано) та Микола Квєтков (тенор), Поліна Гонтарь (сопрано), Вікторія Шестакова (сопрано), Євген Ковалевський (тенор). Автор та ведуча – музикознавець, заслужений працівник культури України Алла Ходакова. Завітайте до концертного залу імені М.І. Глінки і відчуйте найяскравіші відтінки її Величності Музики!

Опубліковано в Афіша