Фільтрувати матеріали за датою: січня 2020 — Запорізька обласна філармонія

Антоніо Вівальді ... Це ім'я вже протягом півтора століття, немов магніт, притягує мільйони шанувальників музики у всьому світі. Здобуті з небуття на початку ХХ століття його твори відразу прикували до себе увагу виконавців, слухачів і музикантів своєю оригінальністю, витонченою мелодійністю і майстерною оркестровкою. Вівальді став основоположником нового жанру –   концерту для соло інструменту з оркестром, і написав у цьому жанрі понад 600 творів. Також він автор 90 опер, понад 100 сонат, безлічі ораторій, мес і камерно-інструментальних творів. У програмі «Під музику Вівальді»прозвучать одні з найяскравіших творів відомого італійця:Концерт для 2-х скрипок з оркестром ля мінорRV 522, Концерт для 4-х скрипок з оркестром сі мінор RV 580, відомий концерт «Пори року» та інші.

Атмосферу благородства й елегантності створить струнний ансамбль професійних музикантів «Armonico» під керівництвом Володимира Галіченка, які вже неодноразово підкорювали запорізьку публіку своєю майстерністю та філігранною грою. Це – артисти Запорізької обласної філармонії, лауреати та дипломанти міжнародних конкурсів: Володимир Галіченко (скрипка), Іоланта Дамаскіна (орган), Андрій Мамчур (скрипка), Галина Мамчур (скрипка), Тетяна Гапотченко (скрипка); гості концертної програми: Ольга Кутакова (Дніпро), Костянтин Цацин (Дніпро), талановиті скрипалі – Ярослав Ревуцький, Анатолій Ревуцький, Олександр Горлов, Ігор Кравцов, Ігор Горський, Олександр Мамчур, Віктор Мякішев; віолончелі – Тетяна Шнайдер, Оксана Олійник, Євген Сливко; контрабас – Валерій Карпенко.

Дорогі друзі! 31 січня о 18. 00 Запорізька обласна філармонія запрошує всіх провести час у дивовижній компанії яскравих музикантів та вишуканої музики. А ми чекаємо на зустріч з вами!

Програма концерту

1 відділення

1. Концерт ля для скрипки з оркестром ля мінор RV 356

2. Концерт «Сільський» для струнних та чембало

3. Концерт для струнних та чембало ля мінор RV 156

4. Концерт для 2-х скрипок та струнних ля мінор RV 522

5. Концерт для 4-х скрипок з оркестром сі мінор RV 580

2 відділення

 Цикл із чотирьох скрипкових концертів «Пори року»

Опубліковано в Афіша
Вівторок
28
січня
19:00

ВИА "ЛЕЙСЯ ПЕСНЯ"

Опубліковано в Афіша

Музика збагачує життя,

а танець наповнює його яскравими образами…

Танець - дивовижний та чарівний, стрімкий та запальний! Нерозривно пов'язаний з музикою та пластичністю рухів, він здатен яскраво передавати найрізноманітніші людські почуття, настрої, і навіть втілювати глибокі емоції та переживання.

У новій розважально-пізнавальній програмі "Танцювальні ритми" наші юні гості дізнаються про те, що саме ритм є першоосновою танцювальної музики. Пересвідчаться, що танцювальні жанри відрізняються вражаючим різноманіттям, від манірних стримано-аристократичних до запальних народних. І впевняться, що танець - це не тільки балет або народні вихиляси, адже він проникає у будь-які музичні жанри: буває частиною симфонії, сонати, балетною сценою в опері і навіть проявляється у вокальних формах.

У новій програмі " МУЗИКА ТАНЦІВ " юні шанувальники музичного мистецтва матимуть змогу насолоджуватися чарівними взірцями танцювальної музики у живому виконанні артистів. Для вас пролунають такі всесвітньо відомі композиції, як "Менует" Й.-С. Баха, "Гавот" С.Прокоф'єва, "Італійська полька" С. Рахманінова, а також танцювальна музика у творах Ф. Шопена, Л. Деліба, Е. Польдіні, Ф. Реймонда.

Артисти Запорізької обласної філармонії з радістю запрошують вас на прем'єру, щоб із задоволенням подарувати прекрасне виконання і незабутні враження!

Світ музики танців для вас відкриють

Володимир Галіченко – скрипка

Ярослав Николаєв – флейта

Наталя Штернер – колоратурне сопрано

Євген Ковалевський – тенор

Анастасія Задьора– музикознавець

Автор програми та концертмейстер Іоланта Дамаскіна

Опубліковано в Афіша

Музична фантазія на тему казок Братів Грімм

БРЕМЕНСЬКІ МУЗИКИ

в рамках мистецького проекту «Філармонія - дітям»

Музика Г.Гладкова                           Лібрето В.Ліванова, Ю.Ентіна               Український переклад Я.Стельмаха

З малечку усі знають і люблять пісню «Мы к вам заехали на час» -, яку співають «Бременські музики» у відомому мультфільмі, створеному за мотивами старовинної німецької казки.

          Мультфільм «Бременські музики» з геніальною музикою Геннадія Гладкова та дотепними віршами Юрія Ентіна, побачив світ у 1969 році і одразу ж отримав всенародну любов, визнання і популярність.

До 200-річчя казки Братів Грімм та 50-річчя її музичної версії артисти Запорізької обласної філармонії підготували свою сценічну версію знайомої казки «Бременські музики». В ній поєднані елементи сюжету з мультфільму та із п’єси Василя Ліванова і Юрія Ентіна, що посилює основну інтригу твору.

Безсумнівний бренд цієї культової музичної фантазії – яскрава динамічна «рок-н-рольна» музика і пісні Геннадія Гладкова, які однаково близькі, як дітям, так і дорослим.

Тож, запрошуємо Вас «на час» разом з артистами Запорізької обласної філармонії знову поринути у пригоди відчайдушних друзів Пса, Віслюка, Півня, Кота, які перемогли підступного Сищика та недотепного Короля, об’єднавши у пару сміливого Трубадура і чарівну волелюбну Принцесу.

У постановці вистави беруть участь як вже добре знайомі глядачам артисти Запорізької обласної філармонії, так і молоді талановиті співаки.

Музикознавець, заслужений працівник культури України Алла Ходакова.

Опубліковано в Афіша

На блакитно-чисте та щире родинне Свято Різдва Христового чекають і дорослі, і малі у багатьох куточках планети. У ці дні серця наповнюються миром, любов’ю та сподіванняим на краще майбутнє, а навколо лунають різдвяні колядки та щедрівки.

18 січня Запорізька обласна філармонія завершує цикл Новорічно-різдвяних заходів яскравою концертною програмою «Різдво без кордонів»!

Академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Лілії Гринь та провідні майстри сцени Юлія Якса і Микола Квєтков створять справжню атмосферу піднесеного свята.

У виконанні артистів пролунають самобутні, чарівні колядки та щедрівки,як у традиційних звичних обробках, так і в сучасних аранжуваннях, у поєднанні з популярними класичними та естрадними композиціями. Прозвучать святкові мелодії народів різних країн: України, Італії, Німеччини та Америки. Слухачів підкорюватиме багатоголосся хору та блискучий вокал, запальні трюки та витонченість хореографії, барвистість інструментальних номерів і сольне звучання, а різножанровість композицій вражатиме своєю насиченістю. Казковості та теплоти програмі додасть виступ маленьких зірочок зразкового аматорського ансамблю танцю «Сузір'я» Запорізької школи мистецтв № 2, керівник – Алла Димова.

До зустрічі 18 січня о 18.00 у концертному залі імені М.І. Глінки!

Опубліковано в Афіша

ЛУСКУНЧИК

Музична казка з оркестром для дітей

Академічний симфонічний оркестр

Диригент - Надія Другова

Запорізький муніципальний театр танцю

Керівник - заслужений працівник культури України - Лариса Неверова

Артисти академічного симфонічного оркестру та Запорізького муніципального театру танцю запрошують глядачів у чарівний, казковий світ дитячих мрій.

Захоплюючий сюжет, проникливі звуки оркестру, великий світлодіодний екран, розкішні костюми та декорації.

Тільки один раз на рік, у Різдвяну ніч, відкривається шлях до казкового королівства Принца Лускунчика. Разом з головними героями – Марі та Лускунчиком глядачі побувають у казковій країні, вирушать на Королівський бал до Марципанового Палацу і зустрінуться з цікавими гостями з різних країн світу: жагучої Іспанії, таємничого Сходу та чарівного Китаю.

Маленькі глядачі разом з дорослими потраплять у світ доброго чарівництва, насолоджуватимуться неповторною музикою і досконалою хореографією.

Опубліковано в Афіша

Дивовижна Новорічна шоу-програма 2020

КАЗКОВИЙ BOOM!

 Хлопчики та дівчатка, а також їх батьки!

 Новий рік - свято неймовірних чудес! Пропонуємо усім любителям пригод стати учасниками фантастичної чудо-гри "Казковий ВООМ!"

 Через свої комп'ютерні вподобання головні герої перетворилися на відомих дійових осіб відеогри Стіва і Алекс та потрапили до світу-пастки, який створив підступний мишеня Піксель.

Запрошуємо вас разом з командою чарівних яскравих персонажів вибратись з віртуальної реальності та подолати лиходія, який шкодить доброму світу фантазії казок. Ви зустрінетесь з волелюбною та веселою Моаною, покатаєтесь на крутих тачках з блискавичним Маквіном, завітаєте до морських глибин, станете членом команди сміливих Мисливців на привидів та зануритесь у дивовижний світ суперпопулярної інді-гри "Minecraft".

Драйвову пригоду доповнять: танцювальні флешмоби,музичний парад хітів, креативний відеоарт, елементи хімічного шоу, захоплюючий інтерактив та дружні хороводи біля красуні Ялинки!

 Хочете дізнатися, що станеться з нашими героями?

 Тоді приходьте до нас у концертний зал імені М.І.Глінки! Ми вміємо дивувати у нас все по-справжньому!

 2020: ГРА ПОЧАЛАСЬ!

22 грудня 12.00                          2 січня 11.00, 13.00  

23 грудня 11.00, 13.00               3 січня 11.00, 13.00  

24 грудня 11.00, 13.00               4 січня 11.00, 13.00  

25 грудня 11.00, 13.00               5 січня 12.00

26 грудня 11.00, 13.00               6 січня 11.00, 13.00  

28 грудня 11.00, 13.00               7 січня 11.00

29 грудня 11.00, 13.00               8 січня 11.00              

                                                          9 січня 11.00              

Тривалість програми: 1 год. 15 хв.                                       Ціна квитка 100 грн.

 

Довідка: 236-99-77, 236-44-85. Квитки в касах обласної філармонії та білетної агенції musin.zp.ua

Для колективних заявок знижки гарантовано!

 

Опубліковано в Афіша

Дивовижна Новорічна шоу-програма 2020

КАЗКОВИЙ BOOM!

 Хлопчики та дівчатка, а також їх батьки!

 Новий рік - свято неймовірних чудес! Пропонуємо усім любителям пригод стати учасниками фантастичної чудо-гри "Казковий ВООМ!"

 Через свої комп'ютерні вподобання головні герої перетворилися на відомих дійових осіб відеогри Стіва і Алекс та потрапили до світу-пастки, який створив підступний мишеня Піксель.

Запрошуємо вас разом з командою чарівних яскравих персонажів вибратись з віртуальної реальності та подолати лиходія, який шкодить доброму світу фантазії казок. Ви зустрінетесь з волелюбною та веселою Моаною, покатаєтесь на крутих тачках з блискавичним Маквіном, завітаєте до морських глибин, станете членом команди сміливих Мисливців на привидів та зануритесь у дивовижний світ суперпопулярної інді-гри "Minecraft".

Драйвову пригоду доповнять: танцювальні флешмоби,музичний парад хітів, креативний відеоарт, елементи хімічного шоу, захоплюючий інтерактив та дружні хороводи біля красуні Ялинки!

 Хочете дізнатися, що станеться з нашими героями?

 Тоді приходьте до нас у концертний зал імені М.І.Глінки! Ми вміємо дивувати у нас все по-справжньому!

 2020: ГРА ПОЧАЛАСЬ!

22 грудня 12.00                          2 січня 11.00, 13.00  

23 грудня 11.00, 13.00               3 січня 11.00, 13.00  

24 грудня 11.00, 13.00               4 січня 11.00, 13.00  

25 грудня 11.00, 13.00               5 січня 12.00

26 грудня 11.00, 13.00               6 січня 11.00, 13.00  

28 грудня 11.00, 13.00               7 січня 11.00

29 грудня 11.00, 13.00               8 січня 11.00              

                                                          9 січня 11.00              

Тривалість програми: 1 год. 15 хв.                                       Ціна квитка 100 грн.

 

Довідка: 236-99-77, 236-44-85. Квитки в касах обласної філармонії та білетної агенції musin.zp.ua

Для колективних заявок знижки гарантовано!

 

Опубліковано в Афіша
Сторінка 1 із 3