Прем'єра! ГЕНІЇ ОПЕРНОЇ СЦЕНИ. Мистецькі зустрічі у камерній залі

Неділя
15
січня
14:00

15 січня Запорізька обласна філармонія в рамках творчого проєкту «Мистецькі зустрічі»   представляє прем'єру музичної програми «Генії оперної сцени»!

Україна подарувала світу багато видатних митців, але серед славетних імен почесне місце займають Соломія Крушельницька, Борис Гмиря, Анатолій Солов'яненко та наші запорізькі співвітчизники – Марія Сокіл та Іван Паторжинський.

Саме вони стали взірцем майстерності для всіх наступних поколінь співаків.  Та  шлях до визнання і світової слави у жодного з них не був легким. Так, ім'я Марії Сокіл було віддано забуттю на довгі роки, а Борис Гмиря почав займатися співом у 30-ти річному віці, коли багато співаків вже закінчують навчання.

Шлях до сцени, як і життя, у кожного був різним, але й було те, що об'єднувало їх – любов до української музики, до рідної мови. І кожен з них ніс в своєму серці Україну, і кожен із них – гордість країни.

Молодих шанувальників мистецтва музична зустріч познайомить із творчістю цих відомих майстрів, а досвідченим – подарує насолоду від чарівних мелодій. Гості почують всесвітньовідомі твори: «Мадам Батерфляй» Дж. Пуччині, Пісенька Герцога із опери «Ріголетто» Дж. Верді, Пісня Тараса з опери «Тарас Бульба» М. Лисенка, Арія Варвари з опери «Богдан Хмельницький» К. Данькевича, Каватина Лели з опери «Шукачі перлин» Ж. Бізе.

Милі серцю пісні прозвучать у виконанні справжніх майстрів – солістів філармонії Юлії Якси, Вікторії Шестакової, Миколи Квєткова, Данила Риндіна. Партії фортепіано виконують Світлана Зеленська, Артур Остапчук, Ольга Семенець та Марія Гаркуша. Автор і ведуча програми – музичний керівник Запорізької обласної філармонії, лауреат міжнародних конкурсів Оксана Гопка. Особливим подарунком стануть записи голосів справжніх майстрів, яким присвячено концерт.

Музика була, є та завжди буде потужною силою, яка дає надію та підтримує людей всюди, даруючи сили та емоції для життя!

Завітайте до філармонії 15 січня о 14.00 і отримайте заряд позитивної енергії та натхнення від незрівнянної краси пісенної душі українського народу!

Захід відбудеться із дотриманням необхідних вимог безпеки в умовах воєнного стану.