Фільтрувати матеріали за датою: Понеділок, 25 березня 2019 — Запорізька обласна філармонія

     Вже в дев'ятнадцятий раз для юних талантів відкрив свої двері Міжнародний конкурс-фестиваль дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці», який проходить у Запоріжжі з 25 по 29 березня. За цей час понад 7 тисяч учасників змогли показати свою майстерність та відчути себе справжніми музикантами.
     Урочисте відкриття відбулося 25 березня у концертному залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії. Бурхливими оплесками у залі вітали учасників цьогорічного фестивалю із міст Запоріжжя, Вінниця, Дніпро, Бахмут, Сєверодонецьк, Київ, Кропивницький, Львів, Луцьк, Маріуполь, Мелітополь, Миргород, Миколаїв, Одеса,  Полтава, Рівне, Ужгород, Тернопіль, Чернівці, Черкаси, Чернігів, Хмельницький, Суми, Харків, Херсон та країн: Білорусі, Литви, Польщі, Сполучених Штатів Америки.
      Ведучі представили організаторів конкурсу-фестивалю це: Департамент культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації, Департамент культури та туризму Запорізької міської ради, комунальний заклад «Запорізька обласна філармонія» Запорізької обласної ради, комунальна установа «Обласний методичний центр культури і мистецтва» Запорізької обласної ради, Запорізький обласний благодійний фонд «Акорд» і подякували за професійну й фінансову підтримку талановитої молоді.
      З привітальним словом до гостей звернулися заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації  Едуард Гугнін та заступник міського голови Анатолій Пустоваров. Очільники привітали присутніх зі святом музики, побажали всім учасникам успіху та впевненості у перемозі.  Творчого натхнення конкурсантам побажали головний диригент академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії, народний артист України В'ячеслав Редя та директор конкурсу-фестивалю «Акорди Хортиці», голова Запорізького обласного благодійного фонду «Акорд», заслужений працівник культури України Віра Мартиненко. Організатори побажали дітям отримати задоволення від виступу на великій сцені, бути відвертими та наполегливими і тоді  Музи  обов'язково будуть до них прихильними.
       Традиційно, на сцену були запрошені члени авторитетного журі фестивалю. Як завжди, до його складу входять найталановитіші музиканти не тільки з України, а й гості із зарубіжжя. Голова журі – солістка Національного ансамблю солістів «Київська камерата», народна артистка України Богдана Півненко (Київ), головний диригент Національного театру опери і балету Сербії, керівник Сербського камерного хору і оркестру, художній керівник симфонічного оркестру сербської дитячої філармонії «Борислав Пошчан» Джордже Павлович (Сербія) та доцент Академії музики університету Вітауса Великого, віце-президент асоціації Європейських Музичних  Конкурсів для молоді, піаніст Юстас Дваріонас (Литва) від імені своїх колег привітали молодих музикантів зі святом гармонійної співзвучності та побажали учасникам своєю музикою нести добро та робити світ яскравою різнокольоровою веселкою.
     Святкову концертну програму гостям подарували: академічний симфонічний оркестр Запорізької обласної філармонії під орудою народного артиста України Вячеслава Реді та видатні митці, члени журі – народна артистка України Богдана Півненко (скрипка), заслужені артисти України Юрій Кот (фортепіано), Віталій Солом’янчук (віброфон); лауреати міжнародних конкурсів – Олександр Синчук (фортепіано, Сербія), Джордже Павлович (диригент, Сербія), Віктор Кузнєцов (Польща).
     Серед музичних привітань від членів журі прозвучали композиції Фредеріка Шопена, Мирослава Скорика, Євгена Крилатова та Сергія Рахманінова. Всі твори вимагали від артистів технічної досконалості, енергії та артистичності, тож юні музиканти побачили яких вершин майстерності можна досягти завдяки наполегливій праці.
      По завершенню концерту організатори та гості фестивалю подякували всім партнерам, зокрема творчому колективу Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою за сприяння у проведенні конкурсу-фестивалю та запросили всіх на конкурсні програми, які почнуться 26 березня о 9.00.
     Гала-концерт лауреатів XIX Міжнародного конкурсу-фестивалю дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці» відбудеться 29 березня о 13.00 у концертному залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії.

Опубліковано в Новини

Комунальний заклад «Запорізька обласна філармонія» Запорізької обласної ради оголошує конкурс на заміщення вакантних посад: артиста І категорії академічного симфонічного оркестру, скрипка (2 шт. од.), артиста-вокаліста (соліста), провідного майстра сцени (2 шт. од.), артиста-вокаліста (соліста) вищої категорії (1 шт. од.), артиста-вокаліста (соліста) І категорії (1 шт. од.), музикознавця вищої категорії (1 шт. од.), артиста балету І категорії академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» (1 шт. од.); артиста балету ІІ категорії академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» (1 шт. од.); артиста хору І категорії академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» (1 шт. од.), артиста хору ІІ категорії академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» (1 шт. од.), художника з освітлення (1 шт. од.).

Вимоги до конкурсантів:

1. Артист І категорії академічного симфонічного оркестру
Повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст або бакалавр) та підвищення кваліфікації. Для магістра – без вимог до стажу роботи, для спеціаліста – стаж роботи за професією артиста симфонічного оркестру ІІ категорії не менше 2 років, бакалавра – не менше 3 років.

2. Артист-вокаліст (соліст), провідний майстер сцени
Повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст) та підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією артиста-вокаліста (соліста) вищої категорії не менше 5 років.

3. Артист-вокаліст (соліст) вищої категорії
Повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст) та підвищення кваліфікації. Стаж роботи за професією артиста-вокаліста (соліста) І категорії не менше 3 років.

4. Артист-вокаліст (соліст) І категорії
Повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст або бакалавр) та підвищення кваліфікації. Для магістра – без вимог до стажу роботи, для спеціаліста – стаж роботи за професією артиста-вокаліста (соліста) ІІ категорії не менше 2 років, бакалавра – не менше 3 років.

5. Музикознавець вищої категорії
Повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст) та стаж роботи за професією музикознавця (лектора, мистецтвознавця) І категорії не менше 3 років.

6. Артист балету І категорії академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці»
Повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст або бакалавр) та підвищення кваліфікації. Для магістра – без вимог до стажу роботи, для спеціаліста – стаж роботи за професією артиста балету ІІ категорії не менше 2 років, бакалавра – не менше 3 років.
7. Артист балету ІІ категорії академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці»
Повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (спеціаліст, бакалавр, молодший спеціаліст) без вимог до стажу роботи.

8. Артист хору І категорії академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці»
Повна вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст або бакалавр) та підвищення кваліфікації. Для магістра – без вимог до стажу роботи, для спеціаліста – стаж роботи за професією артиста хору ІІ категорії не менше 2 років, бакалавра – не менше 3 років.

9. Артист хору ІІ категорії академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці»
Повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (спеціаліст, бакалавр, молодший спеціаліст) без вимог до стажу роботи.

10. Художник з освітлення
базова вища освіта відповідного напряму підготовки (бакалавр, молодший спеціаліст), для бакалавра – без вимог до стажу роботи, для молодшого спеціаліста – підвищення кваліфікації та стаж аналогічної за характером роботи не менше 3 років.

Претенденти, які бажають взяти участь у конкурсі, подають до конкурсної комісії наступні документи:
- заяву про участь у конкурсі;
- заповнений в установленому порядку особовий листок з обліку кадрів з вклеєною фотокарткою;
- копія документа, що посвідчує особу;
- копія трудової книжки (за наявності);
- копія документа про освіту за відповідною спеціальністю;
- інформаційні матеріали про творчі досягнення за останні три роки: копії документів про підвищення кваліфікації, присвоєння наукового ступеня, почесного звання, державні нагороди, лауреатство у конкурсах або фестивалях, характеристики, рекомендації, рецензії, публікації, відгуки (в разі наявності).

Працівники, які знаходяться в трудових відносинах із Запорізькою обласною філармонією та беруть участь у конкурсі, подають до конкурсної комісії тільки заяву про участь в конкурсі.

Документи на участь в конкурсі приймаються до 17 квітня 2019 року (включно) у відділі кадрів Запорізької обласної філармонії за адресою: м. Запоріжжя, пр. Соборний, 183, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Оформлені неналежним чином документи до розгляду не приймаються.

Дата проведення конкурсу на заміщення вакантних посад – 24 квітня 2019р. за адресою: м. Запоріжжя, пр. Соборний, 183. Про час проведення конкурсу кандидатам буде повідомлено додатково.

Запорізька обласна філармонія переможців конкурсу житлом не забезпечує. Витрати на проїзд та проживання здійснюються за рахунок претендентів.

Додаткова інформація щодо функціональних обов’язків, умов конкурсу, переліку необхідних документів надається за телефоном (061)236 44 46.

Опубліковано в Новини