Фільтрувати матеріали за датою: Вівторок, 08 січня 2019 — Запорізька обласна філармонія

     Різдво – одне з найочікуваніших і світлих зимових свят.  Тихо падає сніг, повітря наповнене ароматом красуні ялинки, горять свічки, запалюються вогники ... і всюди звучать піснеспіви і музика.

      Запорізька обласна філармонія привітала запоріжців із Різдвом Христовим Різдвяним традиційним концертом органної музики, який відбувся 7 січня у концертному залі імені М.І. Глінки. Цінителі вишуканої музики вже давно чекали на зустріч з розкішним органним мистецтвом, про що свідчить безумовний аншлаг у залі.

     За пультом органу – лауреати міжнародних конкурсів – диригент Харківського національного академічного театру опери і балету Дмитро Морозов та студентка Київського інституту музики ім. Г. Глієра Марія Хилько. Додало яскравості всесвітньовідомим композиціям звучання ніжної скрипки у виконанні соліста Запорізької обласної філармонії, лауреата міжнародних конкурсів Володимира Галіченка. У супроводі органу чарівним вокалом підкорювала слухачів солістка Харківського національного академічного театру опери і балету, заслужена артистка України Олена Ширяєва. Ведучий програми – Юлій Гаврилов.
      На глядачів чекала захоплююча зустріч з музикою високого епічного звучання, яка пережила століття, містить в собі позачасову мудрість, красу і гармонію. У концертній програмі прозвучали твори Йоганна Себастьяна Баха, Георга Генделя, Андреа Габріеллі, мініатюри епохи Відродження Дені Готьє, Джироламо Каваццоні, Різдвяні гімни, пісні та багато інших неперевершених творів. Під час виконання номерів музиканти продемонстрували свій талант, музичний професіоналізм і майстерність. Кожен виступ артистів супроводжувався шквалом овацій та вигуками «браво».
     Присутні вітали один одного з Різдвом, насолоджувалися музикою, дякували музикантам за неймовірні емоції та враження бурхливими оваціями й квітами. Зал довго не відпускав музикантів зі сцени, вимагаючи виконання на «біс»! Артисти із задоволенням виконали Франца Грубера «Silent night».
      Гості свята відзначили доречність проведення таких концертів та подякували керівництву філармонії за чудову можливість – у святковий вечір почути неперевершене звучання органу! Колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою щиро вітає всіх із Різдвом Христовим, бажає злагоди, миру та тепла!

Опубліковано в Новини