Фільтрувати матеріали за датою: Понеділок, 16 квітня 2018 — Запорізька обласна філармонія

     Минулого року прем’єра спільного мистецького проекту «Folk& Rock» феєрично підкорила серця запоріжців! Тому академічний козацький ансамбль пісні танцю «Запорожці», художній керівник – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь,молодіжний гурт «FAR4» та Сабіна Сафарлі продовжують дивувати публіку фантастичним поєднанням народного фольклору та сучасного року!

     13 квітня у концертному залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії артисти дарували популярні композиції українських виконавців та національне мистецтво.

     Концертна програма «Folk& Rock» - це нове бачення українського фольклору за допомогою ритмів, стилів та аранжування. З перших акордів всіх присутніх у залі підкорили майстерність та професіоналізм артистів.

     У виконанні соліста ансамблю Віктора Храмова прозвучала відома пісня «Ой, зійшла зоря» М. Леонтовича, а представники молодого поколінні «запалили» публіку композицією «Це – Запоріжжя» гурту «Хорта», яку знає, мабуть, кожен запоріжець. Органічне поєднання народних композицій та сучасної музики справило неймовірне враження на глядачів. Нове амплуа виконавського вокально-хорового стилю ансамблю було до вподоби навіть найприскіпливішим глядачам.Багато хто із присутніх був вдруге на концерті й зміг оцінити рові цікавинки програми.

     У проекті прозвучали популярні хіти з репертуару відомих гуртів «Океан Ельзи», «Скрябін», «Антитіла», «MedHeats», «ВВ» та «Хорта». Зал із радістю підспівував пісні «Сам собі країна», «Паперові птахи», «Не твоя війна», «Бери своє» та інші. Національний колорит програми створили українські народні пісні. Приємним сюрпризом для публіки стало виконання відомих класичних творів Й.С. Баха «Скерцо» від хору ансамблю, В.А.Моцарта «Турецький марш» - оркестр та А. Вівальді «Гроза» із циклу «Пори року», що подарував інструментальний квартет у складі: керівник оркестру – Олег Кугаєвський (гітара), артистка оркестру Вікторія Терещенко (бандура), музиканти гурту «FAR4» Севас Севастіді (гітара), Кирил Флорко (ударні).

     Хореографічною майстерністю радували глядачів артисти балету, які продемонстрували своє вміння у ніжній святковій вітальній, гопаку, танку чорноморських козаків та яскравій постановці під композицію «Така як ти». Чіткість, синхронність, складні трюки та підтримки викликали бурхливі овації глядачів. Також шанувальникам рок музики Сабіна Сафарлі та гурт «FAR4» дарували сольні виступи.

     Фінальна пісня «Надія є» налаштувала всіх на позитивний настрій та нагадала, що всі ми самі творці своєї долі.

     Кожна композиція програми супроводжувалася гучними оплесками та вигуками «браво», а після закінчення концерту глядачі дуже довго не відпускали артистів зі сцени, дякуючи за грандіозний вечір, що подарував неперевершені емоції.

     Кожен із учасників прем’єрного концерту доклав максимум зусиль для створення такого чудового проекту та став невід׳ємною частиною великої музичної родини! Автор ідеї – художній керівник академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці», заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь. Над створенням програми працювали: Сергій Черногор – головний хормейстер, заслужений артист України, Олег Кугаєвський – керівник оркестру, Олег Кравець – балетмейстер-постановник, гурт «FAR4». Під час реалізації та проведення концерту всі учасники відчули всебічну підтримку колективу Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою!

     До речі, цього дня у колективі обласної філармонії було подвійне свято, окрім презентації програми присутня у залі Ірина Едуардівна святкувала свій День народження. Колектив разом зі всіма глядачами привітав очільницю зі святом та з найкращими побажаннями заспівав їй «Многая літа»!

     Незабаром академічний козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» запрошує маленьких глядачів до концертного залі імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії 29 квітня на чудову музичну програму «Весняні розваги» о 12.00 в рамках мистецького проекту «Філармонія - дітям».

     До нових зустрічей!

Опубліковано в Новини

     В рамках мистецького проекту «Філармонія - дітям» артисти Запорізької обласної філармонії провели ряд концертних заходів містами Запорізької області. Так, 12 квітня чудову музичну програму побачили учні Малотокмачанської школи та гімназії «Сузір׳я» м. Оріхів. Разом із артистами малята мандрували країнами Європи, знайомлячись із їх музичною культурою. Провідні майстри сцени Юлія Якса (сопрано), Микола Квєтков (тенор) та солістка філармонії Поліна Гонтарь (естрадний спів) подарували класичні композиції, сучасні українські та зарубіжні хіти. Звичайно, під час подорожі завітали й до неньки-України, насолодившись її прекрасними творами. Мелодійним звучанням багатоголосої бандури слухачів радувала заслужена артистка України Ольга Беженарь, виконавши запальні варіації українських народних пісень, а ведуча програми – Анна Миронова розповіла діткам про історію створення національного інструменту та його місце у сучасному житті. Також, дивували малечу ілюзіонними номерами.

     А вже 13 квітня разом з артистами філармонії у цікавий казковий світ поринули дітлахи с. Біленьке Запорізького району. Мюзикл «Витівки Шапокляки у місті Лад» із радістю зустрічали малята місцевого дошкільного навчального закладу та найменші учні загальноосвітньої школи. Цікава й пізнавальна програма створена так, що в ігровій формі діти дізналися нові музичні терміни, а казкові герої заохотили їх до навчання. Перед початком вистави ведуча, заслужений працівник культури України Алла Ходакова, зробила стислий екскурс у теорію музики. Вона розповіла які бувають співочі ансамблі та голоси, що таке тоніка, лад (мажор, мінор), камертон і яку роль він відіграє у світі музичних інструментів. Діти з радістю слухали розповідь ведучої та навперебій відповідали на її запитання, демонструючи набуті знання. Цікавий сюжет та комічні сцени підняли всім настрій та нагадали про важливість найкращих людських якостей. Позитивні емоції біленківцям дарували: провідні майстри сцени Юлія Якса, Микола Квєтков, Лариса Малацай, Вікторія Шестакова та Володимир Малацай, партія фортепіано – Лариса Гнедиш.

    Перегляд програм, які підготував творчий колектив філармонії, не залишив байдужим жодного глядача, про що свідчили бурхливі оплески та щирі слова вдячності. Своїми концертними програмами Запорізька обласна філармонія прививає дітям любов до музики та мистецтва та дбає про їх естетичне виховання.

    Діти та дорослі щиро дякували за візит та запрошували артистів знову завітати до них, а музиканти, в свою чергу, висловили побажання бачити малюків гостями концертного залу імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії щонеділі о 12.00 в рамках постійнодіючого проекту «Філармонія - дітям».

Опубліковано в Новини