Фільтрувати матеріали за датою: Неділя, 25 листопада 2018 — Запорізька обласна філармонія
Неділя
25
листопада

ЯСКРАВІ СПАЛАХИ МУЗИКИ

Різноманітна, тендітна та хвилююча, філігранна та бурхлива музика звучала 25 листопада у концертному залі ім. М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії. Цього вечора запоріжці насолоджувались витонченими мелодіями на концерті фортепіанної музики, соліст – лауреат міжнародних конкурсів Олександр Леонов. Молодий талановитий музикант родом із Запоріжжя, а нині живе і працює у Києві.

Ведуча концерту – заслужений працівник культури Алла Ходакова познайомила гостей концерту із творчим шляхом виконавця, розповіла цікаві факти про створення творів та їх композиторів і запросила всіх до нерозгаданого світу музики.

Програма концерту складалася із найяскравіших творів геніальних композиторів, була різноманітною та цікавою для всіх гостей заходу, Музикант виконав всесвітньовідомі класичні твори. Відкрився концерт «Естампами» Клода Дебюсі, в яких Олександр передав всі відтінки витонченої музики. Соната №12, op.26 Людвіга ван Бетховена, яка прозвучала у концерті, вважається найдосконалішою із фортепіанних сонат митця. Музика заворожувала слухачів і створювала особливий настрій, який здатне подарувати тільки високе мистецтво.

Гості в захваті насолоджувалися «Циганськими танцями» Хоакіна Турини та музичним шедевром – Концертною сюїтою з балету «Спляча красуня» Петра Чайковського в обробці для фортепіано Михайла Плетньова.

Олександр продемонстрував не тільки високий рівень виконання, а й емоційність та безмежну любов до музики. Для виконавця грати у «рідному домі» - дуже відповідально, адже на концерт завітало багато друзів, близьких і рідних артиста. Земляки радо вітали музиканта, дякували бурхливими оплесками, щирими посмішками та букетами квітів

Опубліковано в Новини