П'ятниця
25
січня

Академічний козацький ансамбль пісні і танцю "Запорожці" відзначив 25-річний ювілей!

      25 січня у концертному залі імені М.І. Глінки з великим успіхом відбувся святковий концерт до ювілею козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» Запорізької обласної філармонії, який уже протягом 25 років творить світ краси, примножуючи духовну скарбничку попередніх поколінь, зводячи високо в піднебесся сонцесяйний храм української національної культури.

      Ювілей – особливо приємна подія для кожного, а коли ювіляром є творчий колектив – це подія великого масштабу. З важливою датою у творчому житті ансамблю привітали керуючий справами виконавчого апарату Запорізької обласної ради Володимир Подорожко, директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, заслужений працівник культури України Владислав Мороко, голова Запорізької обласної організації профспілки працівників культури Олена Бойко, директор Запорізького обласного відділення Українського фонду культури Тетяна Тіліс, священнослужителі Української Православної Церкви протоієреї Василій та Ігор.  Очільники побажали колективу успіхів, нових мистецьких досягнень  на теренах міста, області і далеко за її межами, наголошуючи на тому, що ансамбль – улюбленець публіки. Колектив академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» нагороджено Орденом «За заслуг перед Запорізьким краєм» ІІІ ступеня. За високу професійну майстерність, вагомий особистий внесок у збереження української культури та примноження духовних цінностей та з нагоди 25-річчя від дня заснування колективу Почесними відзнаками Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької обласної ради, Запорізької обласної організації профспілки працівників культури, Запорізького обласного відділення Українського фонду культури та Запорізької обласної філармонії відзначили артистів ансамблю. Генеральний директор Запорізької обласної філармонії, заслужений працівник культури України Ірина Конарева побажала учасникам колективу й членам великої філармонійної родини міцного здоров'я, сімейного щастя, миру й добра, невичерпного натхнення та підкорення нових творчих вершин. Очільниця висловила керівникам області й міста подяку за підтримку у реалізації новаторських ідей колективу філармонії, а всім шанувальникам ансамблю подякувала за багаторічну відданість та любов.

       Приємним подарунком для академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» з нагоди святкування ювілею стали квіти від голови Запорізької обласної державної адміністрації Костянтина Івановича Бриля.

         На святі згадали перших керівників колективу – Ірину Лічманову-Орел та Юрія Критевича, ветеранів ансамблю: Надію Передрій, Валерія Запорожця, Олександра Бараннікова, Тетяну Вершняк, Романа Колісніченка.

     Чверть сторіччя цей високопрофесійний колектив дарує вокально-хореографічне багатство нашого народу, є духовним обличчям і своєрідною візитною карткою славного Запорізького краю. За останні роки колектив значно розширив свою репертуарну палітру, наповнивши її масштабними театралізованими дійствами, ландшафтними виставами й спільними проектами. Тому, й програма ювілейного концерту радувала глядачів своїм різнобарв'ям.

     Двадцять три роки натхненником творчої праці ансамблю «Запорожці» є людина з великим багажем знань і досвіду – заслужений діяч мистецтв України Лілія Гринь. ЇЇ душа і серце вболіває за свіжість і красу, береже і примножує її духовні багатства: «Сьогодні колектив продовжує творити свою історію, пишучи її нові сторінки. І стає зрозумілим, що й дійсно мистецтво для нас – це наше життя. Яскраве та насичене життя, наповнене морем приємних подій та моментів»

     Протягом заходу із творчою діяльністю колективу від самого його початку до сьогодення знайомили гостей ведучі концерту – Юлія Дар'їна та Микола Петюк.

     Впевнені, що майстерність «Запорожців» ще довго даруватиме неповторні хвилини мистецької насолоди.

     Багато теплих, щирих слів подяки та побажань нових мистецьких звершень звучали цього вечора на адресу артистів та керівників ансамблю від друзів та колег, а переповнена емоціями публіка дякувала за талант та незабутні враження від концерту бурхливими нескінченними оваціями й морем квітів.

     Свято вдалося на славу!