П'ятниця
16
листопада

ВИЗНАЧЕНО ПЕРЕМОЖЦІВ НА ЗДОБУТТЯ ПРЕМІЇ ІМЕНІ ІВАНА ПАТОРЖИНСЬКОГО

15 листопада під головуванням директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної держадміністрації Владислава Мороко відбулося засідання експертної ради з визначення переможців на здобуття премії за досягнення в галузі музичного мистецтва імені Івана Паторжинського. Розмір однієї премії – 15000 грн.

         Премія встановлена в нашій області цього року вперше, у трьох номінаціях - з метою вшанування пам'яті видатного представника українського вокального мистецтва Івана Паторжинського, неповторного співака (бас) й педагога. До складу експертної ради увійшли відомі в Запорізькій області діячі культури, музиканти й композитори.

         Переможцями визнано:

у номінації «За видатні досягнення у створенні музичного проекту» - народний артист України Вячеслав Редя, головний диригент та художній керівник, за реалізацію творчого проекту «CARMINA BURANA» у виконанні академічного симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії;

у номінації «За видатні досягнення у професійному виконавському мистецтві» - Сергій Пелюк, КЗ «Запорізьке музичне училище ім. П.І. Майбороди» ЗОР;

у номінації «За видатні досягнення у сфері професійної композиторської творчості» - Ганна Хазова, Запорізький обласний осередок Національної Спілки композиторів України.

         - Запорізька земля завжди була щедрою на таланти, і сьогодні щоденна праця митців виховує почуття національної гідності та об’єднує суспільство навколо загальнолюдських цінностей. Щиро дякую всім переможцям за натхненну працю і вагомий внесок у розвиток культури Запорізького краю, - привітав лауреатів премії за досягнення в галузі музичного мистецтва імені Івана Паторжинського директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко.