Фільтрувати матеріали за датою: квітня 2019 — Запорізька обласна філармонія
Понеділок
29
квітня
18:00

КОНЦЕРТ ОРГАННОЇ МУЗИКИ

      КОНЦЕРТ ОРГАННОЇ МУЗИКИ. Солісти – народний артист України Володимир Кошуба (орган), заслужена артистка України Катерина Баженова (фортепіано)

      Музика – це насолода для слуху та піднесення для душі.

      Коли звучить орган – душа радіє і все навкруги затихає: природа насолоджується магічними звуками величного інструменту. Завдяки своїм немаленьким розмірам, широкому діапазону звукових частоті багатству тембрів  орган займає перше місце серед усіх музичних інструментів і по праву називається "королем інструментів".

      Традиційно на Великодні свята Запорізька обласна філармонія продовжує дарувати незабутні зустрічі з органною музикою. Насолодитися прекрасним звучанням запрошуємо 29 квітня о 18. 00 у концертному залі імені М. І. Глінки!

      За пультом органу – кращий органіст країни, народний артист України, президент Всеукраїнської асоціації органістів та органних майстрів, соліст Національного будинку органної та камерної музики України Володимир Кошуба. Разом із музикантом свій талант та майстерну гру на фортепіано продемонструє солістка Національного будинку органної музики, заслужена артистка України Катерина Баженова. Такий яскравий тандем музикантів вже підкорив тисячі слухачів по всіх Україні, а тепер настала черга і запоріжців.

     На глядачів чекає вишукана концертна програма, в якій прозвучать твори композиторів Каміля Сен-Санс, Габріеля Форе, Олександра Гільманна, Ріхарда Штрауса, Антоніна Дворжака, а також неймовірний Гімн «Моїй душі добре» Філіпа Блісса, Парафраз на тему Сонати № 14 Людвіга ван Бетховена (Місячна) Томаса Вільямса, Парафраз на тему концерту Сергія Рахманінова № 2. Джона В.Дюка.                                                                                                

    Кращий музичний подарунок на Великдень – це концерт органної музики!

    Такий концерт просто неможливо пропустити!

    Квитки на кращі місця купуйте заздалегідь!

Опубліковано в Афіша
Четвер
25
квітня
18:00

KARL ORFF. CARMINA BURANA

Гімн Фортуні-володарці світу,

ода радості, любові і весни

         Понад 80 років сценічна кантата Карла Орфа тріумфально крокує кращими сценами Європи, підкорюючи серця меломанів. Цей твір складний, масштабний і нетривіальний.

         Структура твору ґрунтується на ідеї обертання Колеса Фортуни. Малюнок цього колеса Карл Орф винайшов на першій сторінці оригінального збірника середньовічних пісень, який і надихнув композитора. На ободі колеса були написані чотири фрази: "Я правлю. Я правив. Моє правління закінчилося. Я буду правити". Музична драматургія "Карміна Бурана" - це повний оберт колеса долі. Колесо Фортуни для кожного запущено вже з народження і ніхто не має влади зупинити його рух.

         В основу цього грандіозного твору покладено 250 віршів і пісень мандрівних поетів ХІІІ ст., написаних латинською, старонімецькою та старофранцузською мовами.

         З першоджерела Орф взяв 24 пісні, змонтував їх, залишивши недоторканим латинський текст, і створив драматургічну композицію з 3-х частин: "Весна", "В таверні" і "Про любов".

         Найбільш відомою є хорова композиція "О, Фортуна!", яка містить музичне зерно всієї кантати з характерною для композитора мелодією, гармонією, фактурою і втілює основну думку - про всевладдя долі. Вона відкриває і завершує твір. Саме від Фортуни залежить доля людей.

         Цей твір ніколи не втратить своєї актуальності,і в кожному новому столітті він набуватиме нового особливого змісту.

Опубліковано в Афіша
Середа
24
квітня
19:00

Estas Tonne

Опубліковано в Афіша

      Концерт творчого інструментального дуету, лауреата міжнародних конкурсів Володимира Галіченка (скрипка, м. Запоріжжя) та дипломанта міжнародних конкурсів Галини Ушакової (фортепіано, Польща) – це подорож до неймовірно яскравого світу музики.
     Творчий тандем талановитих артистів радує меломанів з 1996 року. За роки спільної творчої роботи музиканти разом зіграли  понад 400 концертів в багатьох містах України, а також  у Польщі та Білорусі. До  репертуару Володимира та Галини входять як класичні західноєвропейські твори, так і сучасна українська музика.
      Скрипка…Ніжна, граційна, схожа на тендітну дівчину. Фортепіано… мелодійне й багатогранне. Їх поєднання створює новий, захоплюючий сюжет.
      Всім шанувальникам мистецтва артисти подарують вишукані твори Й.С. Баха, Людвіга ван Бетховена, Ніколо Паганіні, Петра Чайковського та нашої землячки – Ганни Хазової.
      Завітайте до Запорізької обласної філармонії 23 квітня о 18.00 та отримайте естетичну насолоду від чарівних мелодій!

Опубліковано в Афіша
Неділя
21
квітня
12:00

Філармонія-дітям. KOZAK DANCE

Всіх, всіх, всіх! Запрошуємо до запального вихору танцю. Пориньте у яскравий світ ритмів  і мелодій разом із козацьким ансамблем пісні й танцю «Запорожці» Запорізької обласної філармонії.

         Для шанувальників хореографічної майстерності й кожного гостя артисти ансамблю подарують неймовірний вечір.  «KOZAK DANCE» -  це театральне дійство з динамічними композиціями  та цікавими сюжетними замальовками в органічному поєднанні звучання народного хору. На Вас чекатиме неперевершена хореографія у сплаві сучасних ритмів та елементів класичного балету.

Завітайте до концертного залу імені М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії і пориньте в атмосферу справжнього національного свята! 

 

Квитки продаються в касах обласної філармонії та білетної агенції musin.zp.ua

Телефон каси обласної філармонії        236-44-67

Телефони білетної агенції   musin.zp.ua (061) 701-0-107

                                                                    (093) 701-0-107

                                                                    (098) 701-0-107

                                                                    (099) 701-0-107

Опубліковано в Афіша


            

Для тих, хто цінує можливість послухати твори класиків або ж сучасних українських композиторів, а також тих, хто прагне пережити новий досвід та розширити власні музичні кордони!

Віднайти справжню музику у шумі міста… ось мрія і головна мета солістки Запорізької обласної філармонії – талановитої співачки, лауреата всеукраїнських та міжнародних конкурсів Тетяни Лаврик! 19 квітня артистка презентує запоріжцям свою сольну програму.

         Ніжний голос, тендітність, силу, енергійність та професіоналізм поєднує у собі випускниця Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського. Для співачки музика – це невід'ємна частина її життя. Вперше вона вийшла на сцену лише у 3 рочки і по сьогоднішній день дарує шанувальникам радість вокального мистецтва.

         У програмі прозвучать вишукані арії, класичні романси та популярні композиції сучасних композиторів, такі як: «Болеро Олени» з опери «Сицілійська вечірня» Дж. Верді, «Не пой, красавица, при мне»   С. Рахманінова,  «Ой, я знаю, що гріх маю» в обробці В. Яцоли та інші.       
    

Разом із Тетяною Лаврик гарний настрій створюватимуть колеги та друзі: солісти Запорізької обласної філармонії – лауреат міжнародних конкурсів Володимир Галіченко (скрипка), Іоланта Дамаскіна (фортепіано) та струнний квартет.

Чекаємо на всіх у затишній камерній залі обласної філармонії 19 квітня о 17.00 на вечорі вишуканого вокального мистецтва!

Опубліковано в Афіша
Середа
17
квітня
19:00

Alyosha / Алёша

Опубліковано в Афіша

  

Шановні глядачі!

Музичну програму для дітей

"МУЗИЧНА КРАЇНА"

14 квітня 2019 року, 12.00

ЗАМІНЕНО

на музичну казку для дітей

"Витівки Шапокляйки в місті ЛАД"

Придбані квитки дійсні.

Приносимо вибачення за незручності.

Опубліковано в Афіша
Сторінка 1 із 2